fototypo_diensten_1.jpg
Fototypo Huub SmitsHello (again),

De NWSbrief is terug van - te lang - weggeweest! Andere mogelijkheden om bij te blijven wat betreft  fotografie, Dutch Design, interieur & architectuur: twitter | facebook

Tot ziens, Huub
  inhoud fototypoNWS 17 | november 2015

nieuwe product-portretten
interieurplatform OBLY
expo's product-portretten @DDW
nieuw: hoogtefotografie
3/11: Dutch Design Daily live
fotografie & humor
fotowedstrijd 'Thuis'
nieuwe architectuur Eindhoven

nieuwe product-portretten

Ook al is er vanwege het vele opdrachtwerk dit jaar weinig tijd geweest voor vrij werk, het blijft borrelen! Verse inspiratie opgedaan tijdens DDW15. Voor 2016, het Jheronimus Bosch 500 - jaar staan al wat p(l)annetjes op het vuur. De enorme fantasie van deze schilder stimuleert nog steeds de creativiteit van makers. Ja, ook die van designers en mij als Bossche fotograaf. Hiernaast 'n kleine preview van een nieuw werk,
tot ziens op een volgende expo!

product_portret_revolt_2015.jpg

interieurplatform OBLY

Sinds kort zijn er ook fotografieprojecten van mijn hand te zien op OBLY: een online interieur inspiratieplatform, met passie voor vakmanschap en design. Onder "projecten" kun je zoeken op stijl - bijv. industrieel, klassiek, vintage - en op ruimtes zoals woonkamer of badkamer. Je kunt ook professionals vinden zoals architecten, interieurontwerpers, keukenvormgevers en... interieurfotografen :)
Je kunt professionals volgen en projecten "mooi vinden": 'n hartje geven. Eens wat anders dan "liken" d.m.v. duimpjes!


Lees meer
obly_fototypo_interieurfotografie.jpg

expo's product-portretten @DDW

Het is alweer 'n jaar geleden dat ik velen van jullie heb mogen begroeten op de Dutch Design Week. Negen dagen stond ik bij de expo in de Schellensfabriek. Veel energie gekregen van alle enthousiaste reacties. De fantasie werd geprikkeld bleek wel; mensen vertelden spontaan hun eigen verhaal dat ze "ontdekten" in de beelden. Op Strijp-S kon je speciaal voor de DDW gemaakte product-portretten zien.
Bekijk hier een impressie van de exposities

expo_DDW14_Huub_Smits_product_portrait_1.jpg

nieuw: hoogtefotografie
De investering in een hoogtemast biedt letterlijk nieuwe perspectieven: fotograferen vanaf (max.) 8 meter hoogte! Heb 'm al ingezet voor architectuur- en woningfotografie, (bedrijfs)reportages en stock-fotografie. Zelfs interieurfotografie behoort tot de mogelijkheden, zie deze reportage van een oud schoolgebouw, waar onlangs mooie lofts in zijn gemaakt.


Lees meer
hoogtefoto_winactie_DenBosch_fototypo.jpg

3/11: Dutch Design Daily live

Dinsdag 3 november presenteert Dutch Design Daily samen met de organisatie van de Dutch Design Awards een aantal finalisten van de Dutch Design Awards 2015. Acht ontwerpers vertellen in Amsterdam over de achtergronden van hun genomineerde en/of prijswinnende ontwerp. Een gratis toegankelijke avond met o.m. Submarine Channel en Studio Drift bekijk hun poëtische Shylights @ Rijksmuseum.
Zie ik je daar? Wel even reserveren, er zijn al veel aanmeldingen! Thuis te volgen via livestream, naderhand ook nog terug te kijken via de site van Pakhuis de Zwijger.


Lees meer
DDD4_HEADER_PdZ_3x2.jpg

fotografie & humor

Vergelijk 't maar met autoprogramma Top Gear, dat zelfs autohaters weet te amuseren.
Op fotografie-gebied kan ene Kai uit Hong Kong er ook wat van.
Bekijk de melige video's van DigitalRev TV maar eens, zoals deze "Photography Hacks for Free".
En wellicht steek je er nog wat van op ook.

DigitalRev_humor.jpg

fotowedstrijd 'Thuis'

De zon in je slaapkamer, met de kinderen op de bank, je ouderlijk huis. Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens. Maar wat als je bijna nooit thuis bent? Als je geen thuis hebt? Wat is thuis voor jou?
AVROTROS is op zoek naar het thuisgevoel van Nederland. De hoofdprijs: exposeren in het Fotomuseum Den Haag!

Lees meer / doe mee met de fotowedstrijd

fotowedstrijd_thuis_188x125_1.jpg

nieuwe architectuur Eindhoven

Designer Maarten Baas heeft architecten uit hun keurslijf gejaagd om een eind te maken aan een van de lelijkste plekken van Nederland: het Marconiplein in Eindhoven.
"Zowel de architecten als ikzelf werkten ver buiten onze comfortzones wat een mooie spanning met zich mee bracht." Twee teams die moesten battelen onthulden tijdens DDW15 hun maquettes. Bekijk hier welk ontwerp uitgevoerd wordt

Baas_SDK.jpg
fototypo
Huub Smits
Willem Elsschotstraat 29
5242 GK Rosmalen
073 - 521 00 77
06 - 406 229 69

KVK nr. 1720434
Copyright © 2015 fototypo.
Alle rechten voorbehouden.www.fototypo.nl

info@fototypo.nl