Nieuwsbrief Go for Africa Datum: 7-8-205
   
Update inschrijvingen GfA editie 2016

 Teams die zich al definitief hebben aangemeld, staan vermeldt op de website. Deze zomerperiode gebruiken anderen om te kijken of ze de uitdaging èn de reis van hun leven willen aangaan. De organisatie verwacht, dat uiteindelijk 20 à 25 enthousiaste teams aan de start zullen staan. Een mooi plaatje zal dit opleveren op 14 februari 2016 bij de start in Bakel. Onder de deelnemers zijn studenten van o.a. ROC Midden Nederland, ROC Tilburg, Koning Willem 1 College, Gilde opleidingen, Arcus College en ROC de Leijgraaf.  Dat niet alleen studenten deze geweldige trip gaan maken, blijkt uit de interesse onder particulieren. Enkelen zijn al bekend en die zullen zich later in het jaar aanmelden. 


De derde kofferbakverkoop 13 september

 Terugkijkend op de tweede kofferbakverkoop van 28 juni jl. blijkt dat het weer een onvoorspelbare factor in dit geheel is. Aan de organisatie viel weinig op te merken, anders dan dat ze van de eerste kofferbakverkoop het nodige hadden geleerd. De eerste trok 530 bezoekers en er waren 32 standhouders. De tweede daarentegen, trok 510 bezoekers met in het totaal 41 standhouders. Maar wel met een kanttekening. Het waterballet was de oorzaak dat de organisatie het niet langer verantwoord achtte om het evenement tot aan de sluiting voort te zetten.  Een stijgende lijn die de stichting met uw hulp graag op 13 september wil doortrekken.  Suggesties, ondersteuning via Facebook en Twitter, handen die uit de mouwen worden gestoken, deelname als standhouder, kortom we rekenen op uw hulp om de derde kofferbakverkoop een nog groter succes te laten worden. Dat de stichting groeit in haar hele doen en laten mag duidelijk zijn, maar leren doen ook wij nog graag ! Mond tot mond reclame is de beste reclame en met een leger enthousiaste vrijwilligers die dit soort evenementen altijd mogelijk maakt, ligt de volgende uitdaging alweer klaar. Heeft u er terloops wel van gehoord, maar nog geen bezoekje gebracht aan de kofferbakverkoop, maak er dan eens een proefuitdaging van. U zal er geen spijt van hebben, want er is voor ieders wat wils. Als toeschouwer of als standhouder, weet dat u altijd van harte welkom bent  op 13 september a.s. op Waterval 3A in Boekel.


Steun vanuit de stichting met containergoederen voor stichting Gamrupa

Schrikt u niet. Ruim 419 schooltafels, 545 schoolstoelen, 35 grote tafels, 20 whiteboards en overig materiaal zoals verpleegkundig materiaal, matrassen, naaimachines en een aantal kasten zijn de grootste container die gebruikt wordt ingegaan. Een speciale, voor deze rit gehuurde, 40ft HiQb container is door 12 vrijwilligers in 4½ uur tot aan de nok toe volgeladen. Het materiaal krijgt, mede door deze samenwerking, een goede bestemming in Gambia.


Het fietsen project
33_web.jpgIMG_0229_1__web.jpg

 Als blijkt dat veel kostbare tijd verloren gaat en je dus naar mogelijkheden zoekt om b.v. taxikosten terug te dringen, dan ga je op zoek naar mogelijke oplossingen. Een fietsproject waarbij leerlingen van een school de mogelijkheid krijgen tot huurkoop van een fiets, dan ben je ons inziens pas baanbrekend bezig. De stichting verzamelt daarom fietsen in Nederland, knapt ze vervolgens op en worden dan compact verpakt. De fietsen worden dan in de container geladen en verscheept naar Banjul in Gambia. Eenmaal in Gambia worden de fietsen verdeeld over de scholen die de stichting GfA ondersteund. Het zijn juist die scholen, die een speciale ruimte beschikbaar stellen waar fietsen kunnen worden gerepareerd en ook als fietsenstalling kunnen dienen. Deze 13 technische beroepsscholen in Gambia en Zuid Senegal worden intensief begeleidt door de stichting. Zo krijgen Nederlandse MBO studenten (nivo 4) de projecttaak mee , om in zeven weken tijd een reparatiewerkplaats op te zetten, lokale reparateurs te trainen , administratie van een huurkoop constructie op te zetten en dus het project in beweging te krijgen. In samenwerking met GfA is de technische school “GTTI Annexe” in Gambia al begonnen met een fiets technische opleiding. Dit vormt de basis om aan de vraag te voldoen van vele andere scholen, waaronder de Presidential Award School. GfA ondersteunt het fietsenplan en wellicht bent u bereid ons hierbij een steuntje in de rug te geven.


Overige projecten

Stichting Go for Africa geeft inhoud aan meerdere projecten. Hierbij mag u denken aan een garagewerkplaats voor een school, diagnosetrainingen voor garages en scholen, maken van touwwaterpompen voor dorpstuinen, maken van ziekenhuisbedden op scholen, het Bendula gehandicaptenproject en het ondersteunen van ziekenhuizen in een zo breed mogelijk perspectief.

Als op 14 februari 2016 alle auto’s zullen vertrekken naar Afrika, dan zullen uiteindelijk ALLE voertuigen die meerijden aan projecten worden gedoneerd. Dit kan zijn als bush ambulance of als opleidingsmodel in een school, maar een ding staat vast. De dankbaarheid van de betrokken mensen zal enorm zijn.


Spreekt alles wat u hierboven heeft gelezen aan ?

Wellicht pakt u de uitdaging ook aan en mogen wij u welkom heten als nieuwe deelnemer in het veld dat samen drie weken lang een geweldige reis zal maken. Wilt u meer informatie ? Stuur dan even een berichtje naar info@goforafrica of bel gewoon naar Jan Huizinga, tel.: 0622509822 . Hij zal zeker tijd voor u maken.


©2014 Go for Africa
www.goforafrica.nl - Twitter - Facebook - info@goforafrica.nl
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, klik dan hieronder om uit te schrijven.