Nieuwsbrief Go for Africa Datum: 15-11-2015
   
Een klas op de fiets

 

Een FIETS om te LEREN

Go for Africa (GfA) faciliteert ieder jaar (technische) ROC studenten in een 3 weken durende reis naar West Afrika met aansluitend 7 weken (geaccrediteerde) stage in Gambia en/of Senegal.

Een van de stageopdrachten voor de ROC studenten in het afgelopen jaar was een pilot m.b.t. lesgeven in fietsenreparatie en onderhoud. Deze pilot heeft zulke positieve resultaten opgeleverd dat GfA komend jaar een uitgebreidere stageopdracht wil faciliteren middels dit project: ‘Een FIETS om te LEREN’.

ROC studenten richten een fietsenwerkplaats in binnen de Afrikaanse technische school. In de container worden in Nederland gedoneerde materialen voor aanvang van het project verscheept. In de werkplaats wordt geleerd hoe fietsen te onderhouden/repareren en hoe zij mogelijk zelf een werkplaats zouden kunnen beginnen in de toekomst.

Deze werkplaats is gekoppeld aan een fietsenplan voor de Afrikaanse leerlingen: zij kunnen via de school een door GfA geleverde fiets huren voor 0,50 cent per week gedurende 3 jaar, die daarna hun eigendom is. Immers leerlingen ( 14 tot 18 jaar) in Senegal en Gambia zijn afhankelijk van bushtaxi transport of de eigen benenwagen om afstanden tot wel 20 km naar de school af te leggen. De tijden van aankomst op school variëren daardoor sterk omdat ze het niet in eigen hand hebben. Een eigen fiets draagt bij aan de mogelijkheid –duurzaam- onderwijs te volgen!

Wij als Go for Africa zijn binnen het fietsen scoort programma tot de 10 besten geselecteerd. Zodra we tot de 4 besten behoren winnen we een prijs van              € 2500,=. Maar we zijn er nog niet.  Please stem op ons zodat wij dit programma kunnen vergroten in Senegal en Gambia. Volg de link en stem. Gewoon even doen!! 
https://www.fietsenscoort.nl/…/projec…/een-fiets-om-te-leren    MERCI!.........

IMG_0229_1__web.jpg33_1.jpg contracten_fietsen.jpg

 Stichting Go For Africa presents: Make a Change, The Dinnershow Edition!

De stichting Go for Africa organiseert een spectaculaire Afrikaanse dinnershow. Voor €150,00 krijgt u niet alleen prachtige optredens en een overheerlijk diner, maar is er ook nog een workshop van Urban Goods over circulaire economie, waardoor uw bedrijf zich kan onderscheiden van de concurrent.

Deze avond zal plaatsvinden op 9 december van 17.30 uur tot 21.30 uur in STUDIO1 op het Creative College Brandenburgdreef 20 te Utrecht.

Er zijn nog kaarten beschikbaar, maar wees er snel bij want vol = vol. Aanmelden kan door een mail te sturen naar stichtinggoforafrica@outlook.com alle opbrengsten komen geheel ten goede van de stichting! Meer informatie over de stichting kijk op www.goforafrica.nl

Uitnodiging_flyer_HR_1.jpg

©2014 Go for Africa
www.goforafrica.nl - Twitter - Facebook - info@goforafrica.nl
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, klik dan hieronder om uit te schrijven.