Aanmelden
header_01-12-2017.jpg

Aftellen naar de kerst

In de moderne tijd in Nederland kennen we de advent vooral van de adventskalender. Deze bestaan al heel lang, maar zijn door de jaren heen wel enigszins veranderd. De originele kalender begon op de eerste dag van de advent, dit was dus de eerste van de vier zondagen voor kerst.

Tegenwoordig begint de kalender over het algemeen op 1 december. Wat wel altijd hetzelfde gebleven is, is dat de adventskalender gevuld is met cadeautjes. Vaak is dit bijvoorbeeld een stukje chocolade dat achter elk deurtje verstopt zit.

Maak er een uitje van en kies voor een arrangement

In Nederlandse huishoudens wordt kerst uitgebreid gevierd. Toch zijn er landen waar ze de kerstperiode nog grootser aanpakken. Bekijk onze Top 15 NederlandTop 10 Duitsland en Top 10 België. Vind hier ons overzicht aan leuke arrangementen.

Comforatabel met de trein
Stap samen met je vrienden, collega's of familie in de trein met NS International en stap op de kerstmarkt ontspannen en uitgerust op de plaats van bestemming weer uit.

Met een huurauto naar een kerstmarkt
Geniet dan in alle vrijheid van de kerstmarkten en stap in de auto waar je maar wilt! Huur eenvoudig een auto vanaf het vliegveld en treinstation of lekker dichtbij het hotel en geniet van de kerstmarkten!

 

Naar de kerstmarkt? Neem voordelig de trein!

Een uitstapje naar een kerstmarkt brengt je in nóg hogere kerstsferen. Zeker als je een romantische kerstmarkt in Duitsland, België, Frankrijk of Engeland bezoekt.

Stap samen met je vrienden, collega's of familie comfortabel in de trein met NS International en stap op de kerstmarkt ontspannen weer uit.

ns_international.jpg
 
Divider
 
Wie niet waagt, wie niet wint...
Vrijkaarten voor een kerstmarkt, winterfair of het 
Kerstmarkten.net prijzenpakket. We geven het allemaal weg!
 

Win een prijzenpakket voor Magisch Maastricht op het Vrijthof

Deelname tot 6 dec 2017

Maastricht zal dit jaar ook weer magisch stralen. Het Vrijthof met haar historisch decor en monumentaal karakter fungeert als middelpunt. Magisch Maastricht op het Vrijthof is met meest authentieke, gezelligste en mooiste kerstevenement van Nederland en de regio.

prijsvraag.jpg
 
Divider
 
Evenementen in Nederland
Speciaal voor jou hebben we een aantal evenementen
geselecteerd op basis van populairiteit.
 
nederland.jpg

Christmas Dreams Roermond

Roermond, 1 dec - 7 jan 2018

Op het sfeervol verlichte Munsterplein staat een imposante houten WENSBOOM waar koren en muziek op zullen plaatsnemen. U kunt uw wensbal, verkrijgbaar bij de binnenstad winkels en in het schaatspaviljoen, in de wensboom ophangen en wie weet.... komt deze uit!


Magisch Maastricht op het Vrijthof

Maastricht, 1 dec - 1 jan 2018

Het Vrijthof met haar historisch decor en monumentaal karakter fungeert als middelpunt voor dit kerstevenement. Magisch Maastricht op het Vrijthof is met meest authentieke, gezelligste en mooiste kerstevenement van Nederland.

 
Divider
 
Evenementen in Duitsland
Door heel Duitsland vinden de mooiste kerstmarkten plaats,
maar een aantal verdienen een speciale vermelding.
 
duitsland.jpg

Kerstmarkt Dortmund

Dortmund, 23 nov - 30 dec 2017

Bezoek een van de grootste en mooiste kerstmarkten van Duitsland! Bij de rond 300 kraampjes met kunstnijverheid, kerstdecoraties, bijzonder speelgoed en nog veel meer vindt je bijna alles wat jouw hart begeert in deze gezellige en sfeervolle tijd.


Kerstmarkt Bochum

Aken, 23 nov - 30 dec 2017

Ga op in de fonkelende Bochumer kerstwereld midden in het centrum op de Dr.-Ruer-Platz. Tot groot plezier van de kinderen gaat de kerstman hier dagelijks de lucht in. Van 17:00 tot 19:00 uur zweeft hij in zijn rendierslee over de kerstmarkt.

 
Divider
 
Blog
Leuke weetjes en informatie komen regelmatig 
in onze blog en informatie overzicht te staan.
 

Vier het Amsterdam Light Festival vanaf het water!

Van 30 november tot en met 21 januari vindt wederom het mooiste festival van het jaar plaats, het Amsterdam Light Festival. Er zijn 35 lichtkunstconcepten deze winter te bewonderen in en rondom de Amsterdamse grachten.


Wat betekent en wanneer begint de advent?

De meeste mensen denken bij kerst alleen aan kerstavond en eerste en tweede kerstdag. In werkelijkheid is het echter juist zo dat er ook een hele aanloopperiode aan kerst voorafgaat. Dit is de advent. In deze periode bereiden volgens het christendom de christenen zich voor op de kerst.

blog.jpg
 
Divider
 
Wil je niets missen?
Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter of schrijf je in
voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de actuele kerstmarkten.