Aanmelden
header_08-12-2017.jpg

Magische kerstsferen in de vakantie

Het einde van het jaar nadert en de eerste kerstpullen, ornamenten en lekkernijen liggen al lang en breed in de schappen van de winkel. Hoog tijd dus om je voor te bereiden op de feestelijke dagen die op komst zijn. Hierbij hoort uiteraard ook het uitkiezen van de gezelligste kerstmarkt, zodat je die in de vakantie te kunnen gaan bezoeken.

Top 15 NederlandTop 10 Duitsland en Top 10 België + Top 15 schaatsplaatsen


Magische kerstoptochten door heel Nederland
Ieder jaar weer is kerst een magische tijd vol gezelligheid. Wil je dit jaar wat bijzonders zien? Ga dan langs een van de kerstoptochten die worden georganiseerd door heel Nederland. Van bekende Nederlanders op praalwagens in Eindhoven tot verlichte tractors in Drimmelen, er is genoeg te zien deze kerstperiode!

Bijzonder kerstmarkten van de wereld
Je kunt natuurlijk naar een van de bekende Duitse kerstmarkten gaan, zoals die in Keulen, Düsseldorf of Berlijn. Maar wie echt iets bijzonders wil meemaken kan voor de verandering ook eens naar een minder alledaagse kerstmarkt afreizen. Hier een opsomming van de meest bijzondere, opmerkelijke, magische kerstmarkten in de wereld.

Koninklijke kerstsferen
Nederland heeft een rijke historie aan kastelen. In totaal telt ons land meer dan 1200 kastelen, veelal afkomstig uit de Middeleeuwen. Het bezoeken van zo’n kasteel, ook wel slot genoemd, is niet alleen leuk bij warme temperaturen. Ook tijdens de winterperiode is er genoeg te beleven!

 
Divider
 
Wie niet waagt, wie niet wint...
Vrijkaarten voor een kerstmarkt, winterfair of het 
Kerstmarkten.net prijzenpakket. We geven het allemaal weg!
 

Win een schaatsarrangement voor Ice*Amsterdam

Deelname tot 28 dec 2017

Winterweer of geen winterweer, toch ligt er dit jaar ligt opnieuw ijs in Amsterdam. Wil jij de mooiste ijsbeleving van Nederland ervaren?


Win een te gek prijzenpakket

Deelname tot 28 dec 2017

Ben jij ook zo dol op kleuren? Leef je uit op deze kleurplaat, want de 2 mooiste tekeningen ontvangen een te gek prijzenpakket. Meedoen van 1 t/m 15 jaar!

prijsvraag.jpg
 
Divider
 
Evenementen in Nederland
Speciaal voor jou hebben we een aantal evenementen
geselecteerd op basis van populairiteit.
 
nederland.jpg

Allerhande Kerstfestival

Utrecht, 8 dec - 10 dec 2017

Op 8, 9 en 10 december brengt Albert Heijn je ub sprookjesachtige kerstsferen tijdens het derde Allerhande Kerstfestival. Het foodfestival vindt plaats in het tot winterwonderland omgetoverde Spoorwegmuseum in Utrecht.


Kerstmarkt Haarlem

Haarlem, 9 dec - 10 dec 2017

Dit jaar vindt de Kerstmarkt Haarlem plaats in het weekend van 9 en 10 december. De ruim 300 kramen staan in een slinger door de stad. Op zaterdag 9 december staat de Beste Zaterdagmarkt van Nederland op de Grote Markt.

 
Divider
 
Evenementen in Duitsland
Door heel Duitsland vinden de mooiste kerstmarkten plaats,
maar een aantal verdienen een speciale vermelding.
 
duitsland.jpg

Kerstmarkt Gronau

Gronau, 1 dec - 18 dec 2017

Een romantisch verlichte kerstmarkt en een kleurrijk programma op de Volksbank podium maakt de kerstdagen in Gronau een heel bijzondere ervaring. Voor vijf dagen is Gronau omgetoverd tot een gezellig dorpsfeer.


Kerstmarkt Hannover

Hannover, 29 nov - 22 dec 2017

In de adventstijd lokt de metropool in het midden van Europa je met romantische kerstmarkten. Een afwisselend cultureel programma ronden een stedentrip af. Ieder jaar opnieuw heerst in Hannover een beschouwelijke stemming.

 
Divider
 
Blog
Leuke weetjes en informatie komen regelmatig 
in onze blog en informatie overzicht te staan.
 

Waarom de foute kersttrui zo’n goed gevoel geeft

Voor het derde jaar op rij is de kersttrui helemaal hot voor de feestdagen. Dit jaar draagt naar verwachting 1 miljoen Nederlanders weer deze ultieme feesttrui. Hoe komt het dat foute kersttrui de laatste jaren zo’n succes is?


Leuke weetjes van (online) kerstkaarten

De kerstboom kan in huis, de menukaarten voor de kerstdiners worden bedacht en natuurlijk worden ook de kerstkaarten weer verstuurd. Greetz publiceerde een groot onderzoek over kerstkaartjes. Wat kwam daar naar boven?

blog.jpg
 
Divider
 
Wil je niets missen?
Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter of schrijf je in
voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de actuele kerstmarkten.