Nieuwsbrief LTC Uden; nr. 43; april 2011
 
Vriendjes- en..
LTC Uden succesvol van..
LTC mixteam (dubbel 35+,..
Jongens 2e klasse..
Verslag van Mix 4.
Geslaagde Vriendjes en Vriendinnetjes Dag op LTC Uden.
Op vrijdag 25 maart werd er op het park van LTC Uden weer een Vriendjes en Vriendinnetjes Dag georganiseerd. Er kwamen zo’n 85 enthousiaste kinderen om te tennissen met hun vriendjes, het was een groot succes. Ieder kind mocht een vriendje of vriendinnetje meenemen om samen te tennissen. Allereerst werd er een uur getraind en daarna werd er een toernooi gespeeld. Alle kinderen werden ingedeeld in poules van 4 en iedereen speelde maar liefst 3 wedstrijden! Er werd enthousiast getennist en de sfeer was dan ook super. Er waren uiteraard ook heel wat ouders die kwamen kijken, het was een drukte van jewelste op het park. Met verhitte hoofden speelden de vriendjes en vriendinnetjes met en tegen elkaar.” Ik wist niet dat tennis zo leuk was! “, zo vertelt een jong deelnemertje.
IMG_2583.jpg
Klik hier voor een uitgebreide fotogalerij van deze gezellige dag.
 
Open Dag
Op de geslaagde vriendjes en vriendinnetjes dag volgde de Open Dag voor de jeugd.  Op 30 maart verzamelden zo’n 30 kinderen zich op het park van LTC Uden. Er werd fanatiek getennist en de kinderen waren erg enthousiast. Ook nu weer was het voor sommigen de eerste kennismaking met tennis.
 
Balvaardigheidscursus
Inmiddels is ook de balvaardigheidscursus voor de beginnelingen gestart. In deze 12-weekse cursus maken de kinderen kennis met tennis. Ze leren er de eerste balvaardigheden en raken vertrouwd met racket, bal en baan. De cursus wordt afgesloten met een echt examen en als het goed is natuurlijk ook een diploma. Daarna wordt er ook nog een heus toernooi georganiseerd voor deze groep.
LTC Uden succesvol van start in competitie
Afgelopen weekend is de competitie van start gegaan en op het zonovergoten park van LTC Uden werden zondag weer spannende wedstrijden gespeeld. De eerste twee gemengde teams spelen dit jaar in de 3e klasse. Mix 1 speelde gelijk tegen Vierhoeven en mix 2 won deze eerste dag met 5-3 van Groenvliet. LTC Uden doet op de zondag met maar liefst 18 teams mee. De competitie duurt 7 zondagen. De teams zijn al een lange tijd met de voorbereidingen bezig en hebben extra getraind. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen LTC heeft een goede start gemaakt.
Heren 1, dat altijd voor veel spannende wedstrijden zorgt, ging afgelopen zondag goed van start. Zij moesten thuis tegen Tilburg en lieten meteen zien dat ze in vorm zijn. Hugo Leenders won in 3 sets van zijn tegenstander, de eerste won hij, de tweede verloor hij, maar daarna sloot hij de derde set af met winst. Ook Frank van Summeren won zijn partij, met 6-3 en 6-3 was hij duidelijk te sterk voor zijn tegenstander. Rob Kardol verloor helaas zijn partij, maar Mark Liet won weer in 2 sets. Hugo Leenders en Rob Kardol wonnen in 2 sets hun dubbel, Mark Liet en Twan Weemen wonnen in 3 sets, de laatste set was nog een tiebreak, die de heren in hun voordeel binnen wisten te slepen. Een knappe 5-1 overwinning; een goed begin van de competitie.
IMG_0156.jpgGemengd 2 speelde ook thuis, tegen Groenvliet. De beide dames enkel werd door Janneke Romijnders en Marieke Romijnders verloren, Teun van de Vorst en Lou Dieben wonnen beiden hun enkel. In de herendubbel lieten van de Vorst en Dieben hun tegenstanders met lege handen achter en ook de damesdubbel werd door Romijnders/Romijnders gewonnen. Met 4-2 begon het team aan de mixen, Teun van de Vorst en Marieke Romijnders wonnen deze en de andere werd verloren. Het team speelt dit jaar voor het eerst in de derde klasse en heeft een heel goede start gemaakt.
Volgende week zondag zijn er vanaf 10 uur weer spannende competitiewedstrijden te zien op het park van LTC Uden.
De uitslagen:
Vierhoeven 3Mix 14-4
Mix 2 Groenvliet 35-3
Bastion Baselaar 4Mix 34-4
Volley 4Mix 42-6
Mix 5 Slow 47-1
Mix 6Leyhorst 14-4
Mix 7Gennep 17-1
Heren 1Lelieveld/Tilburg 15-1
Goirle 1Heren 22-4
Vormer 1Heren 34-2
Heren 4Avanti 13-3
Etten 1Uden G 35+0-5
Mierlo 2Junioren 14-4
Jongens 1Wiekslag 12-4
Jongens 3Topspin 23-3
Meisjes 1De Hogt 13-3

Tennis of aprés-tennis voor heren 5?
008.JPGVorig jaar kampioen, nu weer vol aan de bak voor de volgende titel. De eerste punten zijn binnen (3-1). Als geblesseerde non-playing captain, zag ik Christiaan Luuring en Duub van den Bosch de eerste wedstrijd winnen tegen de immer vervaarlijke tennissers uit Zeeland.  Jos Smits en wederom Christiaan Luuring  zorgden in de 3e match van de avond voor een spectaculaire overwinning. Na een 5-0 achterstand sleepten zij de set met 7-6 naar zich toe en beslisten daarmee de partij. Tegenstanders gingen volledig knock-out in de 3e en beslissende set van de partij van Huub en Duub. Bij de après-tennis bleken de vervaarlijke mannen uit Zeeland te ontdooien bij de drankjes en de heerlijke soep, loempia’s en kaasjes. Rond 02.00 uur vertrok eenieder tevreden naar huis.
 
                 Ronald Fontein
LTC mixteam (dubbel 35+, eerste klasse) op bezoek bij ANGSTGEGNER Volkel
09042011088.jpgHet zou een veelbelovende dag worden voor de LTC’rs onder ideale omstandigheden met volop zon, een vleugje wind en een volle spelersbus. Wat we normaal met vier spelers/sters doen wilde we nu tegen Volkel met z’n zevenen doen. Vorig jaar was dit de enige wedstrijd die we met 4-0 verloren. De ploeg bestaande uit Wim Kokshoorn, Henry Ermers, Wim van Cuijk, Mechelien van Hoff en Anja van Cuijk werd zaterdag versterkt met Anita Ermers en Jacqueline Vossenberg werd speciaal uit Spanje ingevlogen. Kosten noch moeite werden gespaard om een puntje uit Volkel mee naar Uden te nemen. HELAAS!!!
De dames dubbel werd nipt verloren 7-6 en 6-4 en de heren dubbel in 3 sets met 6-4, 3-6 en 6-3.  In de pauze werd een tactisch overleg door Bert Verhoeven ingelast in de hoop het vertrouwen wat op te beuren. Drie nieuwe spelers werden ingezet, bij Volkel maar één. Dit zou kansen kunnen bieden. HELAAS!!! Ook de mixen werden verloren en wel met  6-0, 6-2 en met 6-1 en 6-2.
Maar goed dat het mooi weer was en er nadien op het Volkelse terras nog volop nagepraat kon worden. Mental Coach Bert heeft er zijn handen vol aan om het team binnen 14 dagen er weer bovenop te krijgen.
4-0 verlies, geen punten maar een verbrande neus. HELAAS…maar het publiek was de terechte winnaar……(vanwege het mooie weer )
Jongens 2e klasse afdeling 1726
april_2011_002.jpgOp zondag 10 april was onze eerste wedstrijd met dit team. Zoals je op de foto kunt zien zijn we vandaag met z'n vieren. Job Obdeijn is niet van de partij vandaag.
Als warming up maken we een groepsfoto omdat de tegenstander er nog niet is. Vanaf het veld zien we de tegenstander aankomen: wow dat is toch wel ff schrikken want wat een kerels komen daar aan!!! Even later komen we er achter dat we ingeschreven zijn in de categorie t/m 17 jaar ....
We laten ons niet kennen en gaan er flink tegenaan! Uiteindelijk wordt het 3-3 en dat is niet gek! Een super competitie gehad: lekker zonnetje, goede tegenstand, positieve supporters en vooral sportiviteit!
 
Tennisgroeten van
Tomas Heemskerk, Tygo v.d. Heiligenberg, Robbie Verhagen en Sam van Meer
Verslag van Mix 4.
Zondagochtend 08.45 uur hadden we met het team afgesproken om te verzamelen bij LTC. Om 09.30 uur moesten we bij Volley zijn in Eindhoven. Al snel bleek dat dat moeilijk haalbaar was, omdat een aantal uit ons team spullen waren vergeten, zoals rackets, sokken en trainingspak. Nadat we de buurvrouw van Renske hadden wakker gebeld voor het trainingsjack zijn we snel doorgereden naar Eindhoven. Paar kilometer voordat we er waren moesten we een stop houden, omdat Stijn bij zijn vriendin was geweest, maar onderweg deed zijn tom-tom het niet meer.
 
Aangekomen bij Volley leek het net of dat we bij een aflevering ‘oh oh tennis’ zaten. Nadat sniper (Vincent) en barbie (samantha) zich voor hadden gesteld zat de sfeer er al goed in. Na de 4 singles stonden we met 3 – 1 voor. Al snel bleek dat sniper niet super scherp was op de baan.
 
Na een heerlijke middaglunch gingen de dubbels op de baan. Iedereen van mix 4 was gemotiveerd om de eerste dag met winst naar huis te gaan. Dat was duidelijk zichtbaar op de baan want strijd werd er zeker geleverd! Na de dames en herendubbel kwamen we ook op een voorsprong van 5 – 1.
 
De eerste mix was erg spannend, bij een 8 – 4 voorsprong in de super tiebreak lieten we ze nog terug komen tot 8 – 8 maar de volgende 2 punten waren voor ons waardoor het 6 – 1 werd. De tweede mix hadden we na een dappere strijd in 2 sets verloren.
 
Na de wedstrijd hadden de tegenstanders nog lekkere toastjes en salades waar we erg zin in hadden. De ‘pikante kip’ salade is een aanrader die we ook zeker bij de thuiswedstrijden zullen hebben!!
 
We hebben erg genoten van de eerste competitiedag wat door het mooie weer en leuke wedstrijden snel voorbij ging. Eindstand: Volley – LTC Mix 4 = 2 – 6
 
De redactie streeft een wekelijkse editie van de Nieuwsbrief na gedurende de  voorjaarscompetitie.
Kopij inleveren uiterlijk op de maandagavond op prredactie@ltcuden.nl.
Een productie van uw
PRcommissie.

Redactie:
Leo Stakenburg
webmaster@ltcuden.nl
Gerald Megens
prredactie@ltcuden.nl
Coördinatie:
José Sanders
jose.sanders@home.nl
Correspondenten:
Tiny Bakermans
Jan-Willem Grimbergen