Nieuwsbrief Wijkraad Sparrenburg Datum: 20150108
   
Komend weekend op de zandverstuiving
Aanstaande zaterdag en zondag zijn er 2 activiteiten op de zandverstuiving waar wij uw aandacht voor vragen.

Zondag 11 januari vanaf 10 uur kun je zelf meewerken in het bos.
Meld je aan bij : Cor Haest, tel. 073-5215160,
e-mail: c.haest@hetnet.nl

Uitleg over de natuurontwikkelingen
Zaterdag 10 januari 2015 om 10.00 uur
Start: Wiel van Rosmalen.


Uitleg over de natuurontwikkelingen bij de zandverstuiving en de Paardenweides bij de Oude Baan. Vanaf 10 uur is er een rondleiding, met uitleg door medewerkers van de gemeente, over de plannen voor houtkap bij de zandverstuiving en de aanpak van de paardenweides lees meer
Lees verder>>
  P1100707.JPG

Zelf meehelpen in het bos
Zondag 11 januari 2015 om 10.00 uur
Start: Wiel van Rosmalen


Zelf meehelpen met het verwijderen van vogelkers rond de zandverstuiving. Help zelf mee om deze snelgroeiende “exoot” uit de natuur te verwijderen. Kom meehelpen, voor gereedschap, koffie en soep wordt gezorgd. Om in te kunnen schatten hoeveel mensen er komen helpen vragen wij u te mailen of te bellen naar: Cor Haest, tel. 073-5215160,
e-mail: c.haest@hetnet.nl
Lees verder>>
  P1100704.JPG

Nieuwjaarsbijeenkomst Sparrenburg 3 januari
Op 3 januari was de gebruikelijke nieuwjaarsbijeenkomst in Sparrenburg, op het Heijmansveldje. De organisatie was in handen van Scouting Tarcicius die hun clubhuis in de wijk heeft. Het was gezellig druk, jong en oud verzamelde zich op het veld.
Op deze avond heeft de voorzitter van de wijkraad Sparrenburg, Aad van der Steen, de Sparrenburger van het jaar bekend gemaakt. Dat is Edsard Kok. Edsard Kok ontvangt een mooie foto gemaakt door de fotografe Anne van den Dungen.

Tot volgend jaar!
Lees verder>>
  edsard_kok_en_anne_van_dungen.jpg

Provincie Noord Brabant verleent subsidie
Vandaag kwam het bericht dat de Provincie Noord Brabant een subsidie heeft toegekend voor Samenleving en Natuur " 's-Hertogenbosch verbindt groene burgerinitiatieven" toegekend.
Nu kan binnenkort met de uitvoering van het plan voormalige paardeweides aan de Oude Baan worden begonnen. De eerste stappen richting het onderhoud in de houtwallen bij de voormalig paardenweides zijn al genomen. De vergunning voor de kap van de bomen is al verleend. Als de bomen gekapt zijn kunnen in het voorjaar de natuurakkers en bijenweides worden ingericht. In de zomer van 2015 heeft de natuur hier meer variatie en kleur.

Meer weten over de plannen?
Lees verder>>

www.sparrenburg.nl - Twitter - Facebook - info@sparrenburg.nl
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, klik dan hieronder om uit te schrijven.