Nieuwsbrief Wijkraad Sparrenburg Datum: 20191006
   
  1. Hoe je als bewoner meer invloed krijgt op de toekomst van Sparrenburg
  2. Actie: Korting op een regenton!
  3. Samen bouwen aan een coöperatieve windmolen: alle Bosschenaren kunnen mee doen!
  4. 75 jaar bevrijding van Rosmalen
  5. Bossche veiligheidsdag 13 oktober
  6. Paardenweitjes Oude Baan volgend jaar vol met bloemen

Hoe je als bewoner meer invloed krijgt op de toekomst van Sparrenburg
Hoe je als bewoner meer invloed krijgt op de toekomst van Sparrenburg (door Arjo de vries) Een interview met Wilco Dona, een van de kartrekkers van de 'wijkvisiegroep Sparrenburg’.

Hoe ziet de wijk Sparrenburg in 2030 eruit als de bewoners het voor het zeggen zouden hebben? Sinds krap een jaar buigt een groepje van betrokken bewoners zich over die vraag. En ze wisten een manier te vinden om betrokkenheid en medewerking van Sparrenburgers in gang te zetten. Met als een van de gangmakers Wilco Dona, zelfstandig consultant in de telecommarkt.

‘Ik woonde hier net en kreeg via via te horen dat de gemeente werkte aan de vitalisering van deze straat. Daar moesten veel bomen het loodje voor leggen. Waar vervolgens veel bewoners bezwaar tegen maakten. Veel bomen weg, maar wat komt er dan voor in de plaats? Dat kon ik nergens lezen en niemand kon me vertellen hoe het er uit zou gaan zien. Dat vond ik raar, het ging wel over mijn straat…!’.Lees verder op de website

Lees verder>>
  wijkvisie.jpg 

Actie: Korting op een regenton!
Actie: Korting op een regenton!
Inwoners krijgen van 10 oktober tot en met 10 november 2019 € 25,- korting op een regenton.

Een regenton is een slimme manier waarmee je eenvoudig schoon regenwater opvangt. Je gebruikt het vervolgens bijvoorbeeld in je tuin. Daarmee bespaar je eenvoudig kostbaar drinkwater. Bovendien maak je er je tuin klimaatbestendig mee. En zo kun jij lekker genieten van je tuin! Knip de bon uit, vul ‘m in en krijg direct € 25,- korting op een regenton.

Je levert de bon in bij:
- Groenrijk Den Bosch, Graafseweg 244-246A
- Boerenbond Rosmalen, Weidestraat 14
- Intratuin Rosmalen, Empelseweg 9

Lees verder>>
  regenton.jpg 

Samen bouwen aan een coöperatieve windmolen: alle Bosschenaren kunnen mee doen!
Tot 31 oktober krijgen alle burgers, kleine bedrijven stichtingen en verenigingen nog één kans om mee te bouwen aan de Bossche Windmolen West. Medio 2020 start aan de Graaf van Solmsweg de bouw van de windmolen. Deze is eigendom van coöperatie BWW. De coöperatie telt nu ruim 500 leden; genoeg om de molen te financieren. Nieuwe leden zijn tot 31 oktober welkom.

Link naar nieuwe leden zijn tot 31 oktober welkom
Lees verder>>
  windmolen.jpg 

75 jaar bevrijding van Rosmalen
De wijk Sparrenburg was in die jaren nog weiland Dat er ook op de plaats van onze woonwijk Molenhoek heel wat oorlogsgeweld heeft plaatsgevonden is bekend. In de uitgebreide oorlogsherinneringen van Rosmalenaar Ad Hermens lees je verhalen uit die tijd. Interview met Ad.
75 Jaar bevrijding wordt uitgebreid herdacht en gevierd. Hier vind je het programma van activiteiten in Rosmalen. Bekijk ook het officiële programma van 's-Hertogenbosch en de video over 75 jaar bevrijding.Edsard

Link naar Interview met Ad
Programma van 's-Hertogenbosch link


Lees verder>>
  AdHermens.jpg

Bossche veiligheidsdag 13 oktober
veiligheidsdag_1.jpg  Wat doe je bij een ernstig ongeluk? Wat kan je doen als je een verwarde persoon ziet? Wil je zelf iets doen aan de veiligheid in je omgeving? Allemaal vragen waar je een antwoord op kan krijgen op de Veiligheidsdag. Er is ook veel te beleven. Want het is niet alleen een informatieve dag, maar ook een spectaculaire! Voor jong en oud. Er zijn demonstraties en activiteiten van zo’n 50 organisaties. En er valt wat te winnen! Lees meer


Of bekijk het programma op:
programma


Lees verder>>

Paardenweitjes Oude Baan volgend jaar vol met bloemen
Begin oktober heeft de Commissie Groen van Wijkraad Sparrenburg met hulp van een paar vaste vrijwilligers en een IVN-er de percelen tussen de houtwallen ingezaaid met een bloemenmengsel om volgend jaar weer een bloeiende weide te hebben.

Lees verder>>
  IMG_0614.jpg 

www.sparrenburg.nl - Twitter - Facebook - info@sparrenburg.nl
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, klik dan hieronder om uit te schrijven.