Nieuwsbrief 13-05-2009
Workshop Clubkoers een succes

16 april jl. was de eerste workshop die samen met de afdeling Sport en Recreatie van de gemeente ’s-Hertogenbosch werd georganiseerd. De workshop werd verzorgd door Clubkoers en had het thema: ‘Meer geld/meer leden’. Het werd een zeer interactieve bijeenkomst waar verschillende verenigingen uit de regio, maar ook van ver buiten de regio aanwezig waren. Er werd inzicht gegeven in de maatschappelijke ontwikkelingen en de veranderende behoeften van de leden. Ook werden er effectieve methoden en tips gegeven om meer betrokkenheid te creëren met de leden en sponsors.
De deelnemers waren erg enthousiast en hadden een nieuwe drive om de schouders eronder te zetten.
 
De aanwezige Rosmalense verenigingen is aangeboden om een zilver CLUBKOERS abonnement af te nemen. Dit betekent dat de clubs gebruiken kunnen maken van het programma CLUBKOERS en dat ze kosteloos worden
ondersteund door een adviseur bij het uitwerken van een plan.
Zie http://www.clubkoers.nl/Abonnementen
Geïnteresseerde clubs kunnen zich aanmelden via de website www.clubkoers.nl
 
Het streven van de Sport Alliantie Rosmalen is om twee keer per jaar een bijeenkomst rondom een actueel thema te beleggen. In oktober zal er weer een bijeenkomst worden gehouden. Deze zal worden gegeven in samenwerking met Clubzorg. De Sport Alliantie Rosmalen gaat op zeer korte termijn een samenwerking starten met Clubzorg, waar ook Rosmalense clubs van kunnen profiteren! Dus houdt de website in de gaten en zorg dat je erbij bent.

00002.jpg
basketbalveld.jpg
Eerste paal geslagen Keer Akerboom Court.

Na het succes vorig jaar van enkele bewoners in samenwerking met de wijkraad  om een kunstgras voetbalveldje te gaan aanleggen op het bestaande speelterrein in de Brabanthoeven, is het volgende plan in Sparrenburg ontwikkeld samen met de basketbal vereniging Black Eagles en de Sport Alliantie Rosmalen.
Er komt een volwaardig basketbalveld voor senioren en een peanut basketbalveldje naast elkaar te liggen.

Het unieke van dit basketbalveld is dat er op kunstgras wordt gespeeld als eerste in Nederland en het de naam krijgt van de bekende Rosmalense Basketballer Kees Akkerboom.
Vorige week is in de wijk Sparrenburg de eerste paal de grond in geslagen, dit is een uniek moment voor de wijk, voor Rosmalen en zelfs voor heel Nederland. Klik hier voor foto's.

De verwachting is dat het gereed is voor de zomer van 2009 en het geopend kan gaan worden met een spetterend toernooi. Klik hier voor tekeningen van het veld.


UNIEKE KANS: Gratis Golflessen

In samenwerking met ‘Golfclub Rosmalen’, ‘Signum’ en ‘ATO’ wil de Sport Alliantie Rosmalen groep 7 en groep 8 graag uitnodigen voor 3 gratis golflessen. Dit is een goede kans voor deze kinderen om kennis te maken met de golfsport. Alle basisscholen in Rosmalen hebben een brief gehad met een inschrijfformulier. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met marian@sportalliantierosmalen.nl.
golf2_1.jpg
Softballessen door Amerikaanse topspeelsters.

In samenwerking met Honk- en Softbalverenging Gryphons krijgen leerlingen van het Rodenborch College tijdens de reguliere lessen Lichamelijke Opvoeding les van de Amerikaanse softbalsters. Deze topspeelsters spelen in de Nederlandse competitie en verzorgen voor leerlingen van het eerste en tweede leerjaar softballessen. Zo krijgen de leerlingen een goede indruk van de technische en tactische beginselen van de sport.