Nieuwsbrief 21-06-2010
Eerste wijkensporttoernooi in Rosmalen


Welke wijk is de meest sportieve op het gebied van voetbal, hardlopen, jeu de boules, slagbal, levend tafelvoetbal en stormbaan? Wint jouw wijk de wisseltrofee ‘meest sportieve wijk van Rosmalen’? Laat zien wat je kunt tijdens het eerste wijkensporttoernooi op zondag 18 juli 2010 vanaf 11.00 uur. Een sportief, maar vooral ook leuk evenement.

 
De Sport Alliantie Rosmalen organiseert in samenwerking met alle Rosmalense wijken en de Groote Wielen (in totaal acht wijken) een groots sportevenement op het complex van v.v. OJC ROSMALEN. Dit sportieve, maar vooral ook ludieke evenement zal plaatsvinden op zondag 18 juli 2010. Iedereen kan meedoen aan verschillende sportieve activiteiten.
 
Stel een wijkteam samen
De bedoeling is dat bewoners uit elke wijk een wijkteam formeren, een mix van jong en oud. Van elk wijkteam strijden kleinere teams op verschillende onderdelen tegen andere Rosmalense wijken. Je bepaalt zelf of je alle energie richt op één sport of dat je je inschrijft voor meerdere sporten. Alle combinaties zijn mogelijk. De sporten zijn inmiddels bekend. Deze selectie is tot stand gekomen in samenspraak met de wijkraden en bevat zowel prestatieve als ludieke activiteiten.  Op de onderdelen voetbal, hardlopen, jeu de boules, slagbal, levend tafelvoetbal en een stormbaan wordt er deze dag gekeken wie de beste wijkraad is.

Heeft u interesse en denkt u een wijkteam met een mix van kinderen en volwassenen te kunnen formeren? Kijk dan snel op www.sportalliantierosmalen.nl en meld je aan bij je wijkraad!
golf2_1.jpg
Golflessen basisonderwijs weer van start

Na het geweldige succes van vorig jaar zijn we dit jaar ook weer vol enthousiasme gestart met de golflessen op de basisschool. Dit jaar worden deze drie gratis golflessen aangeboden voor de groep 6 en groep 7 van alle basisscholen in Rosmalen. De scholen hebben zich inmiddels massaal aangemeld en naar verwachting zullen ongeveer 350 kinderen uit Rosmalen golflessen krijgen van twee ervaren pro's. Deze gratis lessen worden aangeboden door Signum/ATO, Golfclub Rosmalen en Sport Alliantie Rosmalen.
Nieuws over kunstgrasveldjes in Rosmalen

Het Kees Akerboom Court een basketbalveld in kunstgras uitvoering in de wijk Sparrenburg heeft een jaar vertraging gehad, maar middels contact met de bewoners door de wijkraad Sparrenburg is er een overeenstemming over het realiseren van een basketbalvelden gecombineerd met mini voetbal .
 
De Sport Alliantie Rosmalen vorige week een volledige bouwvergunning heeft aangevraagd bij de Gemeente om een kunstgrasveld aan te leggen nabij het Rodenborch College met een afmeting van 28m1 x 42 m1 en als inrichting drie basketbalvelden hockey ,voetbal en handbal met twee ballenvangers aan de kopzijde van het veld.
 
De Sport Alliantie Rosmalen heeft geadviseerd en bemiddeld bij het vastlopen van prijsstelling van het nog nieuw aan te leggen kunstgrasveld in de Debusielaan. Door inzicht en kennis van de Sport Alliantie op de huidige kunstgrasmarkt heeft de Gemeente nu wel een haalbaarheidsplan voor realisatie en uitvoering.
 
basketbalveld.jpg
Lid worden van de nieuwsbrief

Wil jij ook de digitale nieuwsbrief ontvangen. Deze verschijnt ongeveer 6 keer per jaar. Ga naar onze webite www.sportalliantierosmalen.nl en meld je daar aan!
Oproep!!!


Denk je dat de Sport Alliantie Rosmalen iets voor u kan betekenen neem dan gerust contact op met Marian van 't Root (marian@sportalliantierosmalen.nl)

Beweegteams

Afgelopen schooljaar heeft de Sport Alliantie Rosmalen actief samengewerkt met een aantal stagiaires. Deze stagiaires kwamen van verschillende sportopleidingen en vormden samen een beweegteam. Het beweegteam stond onder leiding van een 4e jaars ALO student en verzorgden naast een reguliere bewegingslessen ook nog naschoolse activiteiten. Zo hielpen ze een handje bij de organisatie van de schooltoernooien (foto). 

Een groot, zelf opgezet project was het aanbieden van naschoolse sportactiviteiten voor kinderen van basisschool De Hoeven. De kinderen konden deelnemen aan dynamic tennis, slow-pitch, zelfverdediging, basketbal en dans.  Deze lessen werden verzorgd door mensen uit de vereniging en soms door de stagiaires zelf.

Ook volgend jaar zullen er twee beweegteams in Rosmalen zijn, dus wilt u volgend schooljaar ook samenwerken met een beweegteam, bijvoorbeeld voor het organiseren van binnen- of buitenschoolse activiteiten, het gebruik maken van stagiaires binnen de bewegingslessen, het verzorgen van workshops of clinics van uw vereniging enz neem dan contact op met Marian van 't Root (marian@sportalliantierosmalen.nl).   
Volleybal.jpg