Nieuwsbrief 29-4-2011
Rosmalen in beweging

 
Op zaterdag 7 mei zal in het centrum van Rosmalen een levendig en sportief evenement plaatsvinden. Vanaf 12.00 uur zullen in totaal negen verenigingen uit Rosmalen zich presenteren rond de Driesprong. De doelstelling is om zoveel mogelijk mensen, van jong tot oud, te laten bewegen. Met workshops, oefenkooien, pannaveldjes, clinics en demonstraties zal de Driesprong veranderen in een sport- en beweegplein en kan iedereen zich vrijblijvend uitleven bij de verschillende sporten. Elke vereniging zal ook een kraampje hebben met wat extra informatie vanuit de vereniging.
Deelnemende verenigingen zijn: v.v. OJC ROSMALEN, The Hip Hop Basement, Honk- en softbalvereniging Gryphons, Tennisclub Maliskamp, Golfclub Rosmalen, Volleybalvereniging Spirit, Handboogschietvereniging de Vrolijke Schutters, Badmintonvereniging Sparrenburg en Basketbalvereniging Black Eagles.
Zie hier voor de poster.
 
golf_basisschool_1.jpg
55.jpg
Feestelijke opening kunstgrasveld

Wethouder Huib van Olden en voorzitter Aad van der Steen van de Sport Alliantie Rosmalen hebben woensdag 20 april het nieuwe, openbare kunstgrasveld pal naast het Rodenborch-College officieel geopend. Bij de opening werd er niet alleen gesproken, maar ook meteen gesport.

Onder een stralend zonnetje verzorgde de Rugby Academy-Zuid rugby-clinics en brachten de Eiffeltowers en Black Eagles in een clinic de fijne kneepjes van het basketbal bij. Verder gaf de groep Relaease van The Hip Hop Basement een dansdemonstratie.

Zie voor meer foto's in het fotoalbum op onze website.
Netwerkbijeenkomst Maatschappelijk Verantwoord Verenigingen

Op maandagavond 23 mei zal in Perron-3 een netwerkbijeenkomst worden gehouden in het kader van Sport en Bewegen met als thema Maatschappelijk Verantwoord Verenigingen (MVV). Doelstelling van deze bijeenkomst is om verenigingen 'warm' te krijgen om MVV te gaan implementeren en structureel uit te voeren. Platvorm MVV zal het grootste gedeelte van de bijeenkomst verzorgen. Het definitieve programma zal binnenkort op de site te vinden zijn. Inschrijven door een mailtje te sturen naar marian@sportalliantierosmalen.nl.
Sportpunt Rosmalen


In 2010 besloot de gemeente Rosmalen te erkennen als Sportpunt en daar een bedrag van 250.000 euro voor toe te kennen. Vervolgens kreeg de Sport Alliantie Rosmalen het verzoek om Sportpunt Rosmalen te ontwikkelen. De Sport Alliantie Rosmalen is begonnen met het inventariseren van de plannen van sportverenigingen, scholen en wijken. Inmiddels ligt er een voorstel voor de verdeling van de middelen bij de gemeente 's Hertogenbosch. 

Met het geld van het Sportpunt kunnen sportverenigingen, scholen en wijken een groot deel van de plannen uitvoeren. Er komen kunstgrasvelden in verschillende wijken en het kunstgrasveld bij het Rodenborch-College is inmiddels aangelegd. Watersportvereniging De Groote Wielen kan rekenen op een bijdrage om haar eigen plannen verder te ontwikkelen en er komt een kunstzinnige en vernieuwende proeftuin sport en bewegen. De jeugd krijgt een Run and Climbing speelveld met nieuwe activiteiten en in de Hoef wordt een outdoor gym parcours voor jong en oud aangelegd. Ook de jeu de boules baan voor senioren krijgt een bijdrage.
De wijktafel heeft nog zo’n 30.000 euro extra beschikbaar gesteld voor de ontwikkeling van de sport in Rosmalen en De Groote Wielen. Daarmee kunnen we al die plannen uitvoeren. Dat is toch een fantastisch resultaat!
CIMG00133.JPG
Meer informatie

Voor meer informatie kun je terecht op onze website: www.sportalliantierosmalen.nl of mailen naar marian@sportalliantierosmalen.nl

Heb je vragen en/of opmerkingen dan staan wij daar altijd voor open.