Nieuwsbrief 9-10-2009
Uitnodiging ClubZorg bijeenkomst in Perron-3

 
clubzorg.jpgDe Sport Alliantie Rosmalen en de Gemeente ’s Hertogenbosch nodigen u uit voor een bijeenkomst op 6 november in Perron-3 te Rosmalen met als onderwerp ClubZorg. ClubZorg is een pakket van sportmedische maatregelen die een vereniging kunnen nemen en die worden aangeboden door de Gemeente en het Sportmedisch Centrum Jeroen Bosch Ziekenhuis.

ClubZorg helpt de sportverenigingen door relevante informatie over verantwoord sporten en sportmedische begeleiding te leveren. Niet alleen sporters maar ook begeleiders, coaches en trainers kunnen die informatie goed gebruiken. Er worden verschillende pakketten aangeboden die de sporters kunnen helpen om verantwoord te sporten en/of snel te herstellen. 
 
Tijdens deze avond zal worden aangegeven welke mogelijkheden ClubZorg kan bieden voor uw vereniging en hoe kan worden aangesloten op de bestaande sportmedische voorzieningen van de vereniging. 
Wilt u meer lezen of wilt u het concept programma bekijken voor deze avond ga dan naar onze website.
00777054_1.jpg 
´s-Hertogenbosch genomineerd voor titel sportgemeente van het jaar

De gemeente ´s-Hertogenbosch is genomineerd voor de titel sportgemeente van het jaar 2009. “ ’s-Hertogenbosch beweegt en bruist. Bij veel Bosschenaren is de energie aanwezig om hun stad in beweging te krijgen. Deze energie zit dwars door onze samenleving heen en komt op verschillende plekken aan de oppervlakte. De Sport Alliantie Rosmalen heeft een bijdrage geleverd aan deze nominatie. De andere 4 genomineerde gemeenten zijn Alkmaar, De Bilt, Delft en Dordrecht. De winnende gemeente wordt op dinsdag 10 november in Vianen bekendgemaakt.
Oproep!!!

Wil je jouw verenigingsnieuws, wijknieuws, schoolnieuws of ander relevante nieuwsitems op 
de site van de Sport Alliantie Rosmalen, lever dit dan aan via 
 
Rodenborch-College groeit met LOOT-leerlingen

Sinds 1 augustus 2008 is het Rodenborch-College in het bezit van de LOOT-status. Dit betekent dat topsporters faciliteiten worden geboden om studie en topsport mogelijk te maken. Trainingstijden, trainingsbelasting, reistijd en wedstrijden worden zoveel mogelijk ingepast in het dagelijks leefpatroon van de leerling zonder dat dit nadelige gevolgen heeft voor de schoolloopbaan. Dit schooljaar is het aantal LOOT leerlingen bijna verdubbeld naar 110 LOOT leerlingen. Dit is een geweldige ontwikkeling. 
00808999ss_1.jpg 
Rodenborch_College.jpg 
Compleet kunstgrasveld wordt gerealiseerd in zomer 2010

Er wordt volgend jaar zomer een sportveld gerealiseerd naast het Rodenborch-College. Dit wordt een kunstgrasveld met daarop alle lijnen van verschillende sportvelden. Dit sportveld zal worden gebruikt door onderwijs (basisonderwijs, voortgezet onderwijs en speciaal onderwijs), wijken en verenigingen.
Daarnaast worden er ook plannen gemaakt voor een overdekt beweegcentrum in de Groote Wielen en kunstgrasveldjes naast verschillende scholen.    
 
Vakleerkrachten in het basisonderwijs

De Sport Alliantie Rosmalen staat ervoor om de kwaliteit van het bewegingsonderwijs te vergroten. Dit wordt op verschillende manieren nagestreefd,. Één daarvan is het inzetten van vakleerkrachten en stagiaires in het basisonderwijs. In samenwerking met het Koning Willem I College en met Fontys Sporthogeschool worden deze bewegingsdeskundigen zo verspreid mogelijk ingezet op verschillende basisscholen. 
Herman Broerenschool tennist bij tennisvereniging Rosmalen

Afgelopen vrijdag, 25 september waren de kinderen van de Herman Broerenschool (dependance Molenhoek) uitgenodigd door tennisvereniging Rosmalen om te komen tennissen bij hun overburen. Tennisvereniging Rosmalen had veel vrijwilligers bereid gevonden om te helpen bij een leuke sportochtend. Er werden allerlei spelletjes gespeeld die met tennis te maken hebben. De kinderen kregen wat lekkers en werden geschminkt. Het weer was super en iedereen heeft ervan genoten!
 tennis_school_006.jpg