Datum: 30-10-2013
 
 
   
Het heeft even geduurd....
Maar hier zijn we dan: De nieuwe wijkraad voor de Groote Wielen.

Aan de wijkraad nemen bewoners deel uit alle delen van de wijk, en afgelopen maanden is het bestuur niet alleen druk geweest met de oprichting, maar ook met andere zaken die ons allemaal raken, zoals overleg over de aanstaande sluiting van de Vlietdijk en het bezoek van burgemeester en wethouders aan de wijken van Rosmalen op 2 november aanstaande.

Maar het belangrijkste hebben we nog niet gedaan, en dat is jullie informeren over wat wij gedaan hebben sinds onze vorige bijeenkomst eind mei er speelt in en rond de wijk. Het is onze bedoeling om jullie vanaf nu te gaan informeren via:

Daarnaast organiseren we liefst in november een bijeenkomst met de hele wijkraad en belangstellenden om hierbij stil te staan en onze plannen voor 2014 met de aanwezigen te delen.

Activiteit in november
 • Op zondag 17 november vindt tussen 11 en 17 uur in Windkracht 5 de najaarseditie plaats van De Groote Fair met de mooiste cadeaus voor de feestdagen en allerlei workshops: www.degrootefair.nl
   
 • Op zaterdag 23 november komt Sinterklaas langs in ons ‘eigen’ winkelcentrum aan de Groote Wielenlaan van 11 tot 13 uur om het vijfjarig bestaan van ons eigen winkelcentrum te vieren, met voor de kinderen een springkussen, een ballonartiest, kortingen (tot 50%) en leuke acties bij Albert Heijn, Etos, Gall & Gall en een bitterballen proeverij tussen 11 en 17 bij Eetpaleis `t Vosje.
   
 • Op zondag 24 november is dan de intocht van Sinterklaas in het centrum van Rosmalen.

Mogelijke hinder in november door werkzaamheden Bruistensingel en sluiting Vlietdijk
vlietdijk.JPGSluiting Vlietdijk op 20 november*:
Op 20 november wordt de Vlietdijk voor de periode van één jaar afgesloten, waarna opnieuw een besluit wordt genomen over het al dan niet definitief sluiten van deze doorgang. Omdat wij als wijkraad ongerust zijn over het effect dat dit in combinatie met de aansluiting op de Bruistensingel met zich mee brengt, worden er metingen verricht om te bepalen of er daadwerkelijk sprake is van overlast. Mochten bewoners situaties of verkeersopstoppingen ervaren die onacceptabel zijn, laat dan een reactie met foto achter op onze  Facebookpagina.

*Zojuist is vanuit de gemeente het bericht gekomen dat de sluiting van Vlietdijk is uitgesteld tot medio december, meer informatie over het hoe en waarom is nog niet bekend gemaakt. Zodra er meer informatie is, zal dat op onze facebook pagina worden vermeld.

Werkzaamheden i.v.m. aansluiting op Brug Bruistensingel over Máximakanaal in twee weekenden:
bruistem.JPGDe nieuwe brug over het Máximakanaal die Rijkswaterstaat ter hoogte van de Bruistensingel laat aanleggen is klaar. Voordat het verkeer over deze nieuwe brug kan gaan rijden, sluit WillemsUnie de huidige Bruistensingel aan op de nieuwe brug. Om het verkeer zo min mogelijk te hinderen, worden deze werkzaamheden (zie Rijkswaterstaat) in het weekend van 8-10 november en 29 november -2 december uitgevoerd, wat kan leiden tot verkeershinder (zie gemeente) verkeer:
 • 8 tot 11 november: Bruistensingel dicht richting ’s-Hertogenbosch
  Tijdens het eerste weekend is de Bruistensingel komende vanaf Rosmalen/Groote Wielen richting ’s-Hertogenbosch afgesloten. Hierdoor is het bedrijventerrein niet bereikbaar via de normale aansluiting op de Burgemeester Burgerslaan. Daarom geldt tijdens dit werkweekend een omleidingsroute die ter plaatse met borden wordt aangegeven. Fietsers kunnen gewoon gebruik blijven maken van het fietspad.
   
 • 29 november tot 2 december: Bruistensingel dicht richting Rosmalen/Groote Wielen
  Tijdens het tweede weekend is de Bruistensingel komende vanaf ’s-Hertogenbosch richting Rosmalen/Groote Wielen afgesloten. Voor deze situatie wordt een omleidingsroute aangeboden. Fietsers kunnen ook tijdens dit werkweekend gewoon gebruikmaken van het fietspad.
   
 • 29 november tot 2 december: op- en afrit 20 A2 niet bereikbaar
  In dit weekend wordt ook de oprit vanaf ’s-Hertogenbosch/Rosmalen richting Waalwijk/Utrecht afgesloten. Ook de afrit nr. 20 vanuit Eindhoven richting ’s-Hertogenbosch/Rosmalen is dit weekend afgesloten. Borden geven ter plaatse een omleidingsroute aan.

Oprichtingsbijeenkomst wijkraad De Groote Wielen
bijeenkomst.JPGWe zijn van plan om op 18 november onze oprichtingsbijeenkomst in Windkracht 5 te organiseren, en houden 12 december aan als alternatieve datum. Tijdens deze bijeenkomst lichten wij toe hoe wij als wijkraadbestuur willen gaan functioneren en is ons voornemen om samen met de leden van de wijkraad de agendapunten voor 2014 vast stellen en de werkcommissies hiervoor op te starten. 

We willen ons komend jaar gaan richten op drie speerpunten: 

 • Activiteiten en evenementen;
 • Recreatie en ontwikkeling van de waterplas, en
 • Ontwikkeling van de wijk op het gebied van bereikbaarheid, veiligheid en groenvoorzieningen.

Nadere informatie over deze bijeenkomst volgt in november.

www.wijkdegrootewielen.nl - Twitter - Facebook - info@wijkdegrootewielen.nl
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, klik dan hieronder om uit te schrijven.