Datum: 16-12-2014
 
 
  header.png   
Vind jij dat het verkeer in de Groote Wielen veiliger kan?
Wil jij ook een bijdrage leveren aan een veilige wijk?

Meld je dan aan voor de wijkgraadwerkgroep Verkeer! Deze werkgroep gaat een inventarisatie maken van onveilige situaties in de wijk, met als doel deze probleempunten in overleg met de gemeente te gaan verbeteren.
 
Dus als jij probleempunten kent en ideeën hebt over de oplossing ervan, meld je dan nu aan! 
 
Stuur een mail naar info@wijkdegrootewielen.nl om je aan te melden.
 
Samen met andere bewoners staan we sterk!
 fietsoversteek_vlietdijk.jpg

Relevante data
  • Sinds zondag 14 december 2014 geldt voor de gehele gemeente ’s-Hertogenbosch een nieuwe busdienstregeling
  • Vrijdag 19 december: Máximakanaal open voor scheepvaart
  • Zaterdag 20 & zondag 21 december: Eyghentijdse kerstfair
  • Donderdag 1 januari: Nieuwjaarsduik De Groote Wielenplas

Duik, toast en swing het nieuwe jaar in!
flyer_duik.jpg 
 Op 1 januari 2015 om 13.00 uur vindt de derde editie van de Nieuwjaarsduik plaats vanaf het strand van de Groote Wielenplas in Rosmalen.
 
Het strand en het terrein voor het gebouw ‘Windkracht 5’ (adres: Deltalaan 140 te Rosmalen) is vanaf 12.00 uur beschikbaar voor de duikers en toeschouwers. Voor en na de duik kan door de deelnemers gebruik worden gemaakt van de kleedruimtes en douches van ‘Windkracht 5’. Inschrijven kan tot uiterlijk 12.45 uur. 

Deelname is gratis. Om 13.00 uur wordt het startsein van de duik gegeven door Janneke Hermans, dé persoon achter het Groote Wielen Nieuws op Twitter en Facebook. De duik is ook dit jaar weer een officiële Unox-duik.

Lees verder>>

kom naar de Eyghentijdse kerstfair op 20 en 21 december
Op zaterdag 20 en zondag 21 december organiseert de Stadsboerderij samen met de partners een Eyghentijdse kerstfair.

Op beide dagen ben je van 11:00 uur tot 20:00 uur welkom om te genieten van live muziek, oude ambachten, een levende kerststal, ontmoet de imkers, workshops, feestkledingruilbeurs, smederij, vuurslinger, het maken van klankschalen, kampvuur, energetisch behandelen van dieren,verschillende energetische behandelingen, duurzame producten en natuurlijk volop lekker eten en drinken.
Mocht u interesse hebben om ons team te versterken tijdens de kerstfair met allerlei mogelijke werkzaamheden, dan bent u zeer welkom. 

Lees verder>>
Poster_A4_E_1_.jpg 

Winkelcentrum langer op tijdelijke locatie
 
albert_heijn.jpgDoor de vertraging in de woningbouwsector laat ook de verdere ontwikkeling van het beoogde winkelcentrum in De Groote Wielen op zich wachten. 
De winkels zijn al langer gevestigd in de ‘tijdelijke’ winkelvoorziening dan oorspronkelijk de bedoeling was. Maar weggaan is geen optie; niet voor de klant en niet voor de winkeliers. Daarom heeft Ahold ten behoeve van de zittende winkeliers een nieuwe vergunning aangevraagd, zodat de bewoners van De Groote Wielen in ieder geval voor langere tijd gewaarborgd blijven van winkels in de buurt. Wel zo prettig!
 

Speerpunten voor onze wijk
bijeenkomst.JPGTerugblik op 2014
De afgelopen jaar is er veel in de wijk tot stand gekomen, vooral dankzij de inzet van verschillende actieve wijkbewoners. Intussen wordt er ook weer op verschillende plaatsen gebouwd in onze wijk, wat de ontwikkeling van de wijk hopelijk ten goede komt,.

Belangrijke mijlpalen zijn het open blijven van de Vlietdijk en de openstelling van de nieuwe turborotonde, die een grote verbetering is ten opzicht van de oude situatie. 

Vooruitblik naar 2015
De nieuwjaarsduik begint zo langzamerhand een echte traditie te worden. Verder is er vanuit de wijk gevraagd of er ook dit jaar weer een schaatsbaantje tegenover ons winkelcentrum kan worden opgespoten, en de verwachting is dat dit er ook gaat komen. 

Andere speerpunten waar wij ons als wijkraad sterk voor willen maken zijn een veilige wijk voor jong en oud, fietsers en voetgangers. Maar ook de invulling van het openbaar vervoer, waaronder een alternatief voor het ontbreken van een dienstregeling na half tien 's-avonds, staat bij ons hoog op de agenda.

Verder gaan wij in 2015 aandacht schenken aan zaken als de inrichting van de nieuwe Vlietdijk, activiteiten zoals de opening van het Máximakanaal en het nog niet eerder vertoonde Hiphappenfestival dat wordt gehouden van 25 t/m 27 september 2015.
 

www.wijkdegrootewielen.nl - Twitter - Facebook - info@wijkdegrootewielen.nl
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, klik dan hieronder om uit te schrijven.