Datum: 13-12-2013
 
 
   
Even bijpraten
De afgelopen maand is er weer veel gebeurd. Naast het bezoek van het college aan onze wijk en de rest van Rosmalen op 2 november is er op 18 november een drukbezochte bijeenkomst geweest van de wijkraad in Windkracht 5. Daarnaast zijn er verschillende initiatieven geweest van bewoners om de Vlietdijk open te houden, die niet zonder succes zijn gebleken. Voorlopig blijft deze verbinding met het centrum van Rosmalen dan ook open, als gevolg van het raadsbesluit van 10 december jongstleden.

Verder is er gesproken over het gebruik van de bewoners initiatief gelden, iets waarover we in januari meer kunnen melden.  Medio december vindt het Bewonersradenoverleg overleg plaats met de verschillende wijkraden van Rosmalen, en begin januari staat er een overleg met de gemeente gepland met als onderwerp het (hoogwaardig) openbaar vervoer van en naar Den Bosch. Verder zal de klankbord voor de Vlietdijk in de loop van januari bijeenkomen om de metingen die zijn verricht te bespreken met de bewoners.

Tot slot zal er binnenkort ook overleg plaatsvinden met de gemeente over de ruimtelijke structuurvisie, naar aanleiding van de reactie die vanuit de wijkraad naar de gemeente is gestuurd en waarin onze zorgen zijn geuit over het doortrekken van het Hooghemaal naar de A59, het ontbreken van zicht op een goede openbaar vervoerverbinding naar het centrum van zowel Rosmalen als Den Bosch en de voorgenomen afsluiting van de Vlietdijk.

Activiteiten in december
Kerstmarkt:
Op zondag 22 december vindt tussen 12 en 17 uur voor de tiende keer de jaarlijkse kerstmarkt plaats in het centrum van Rosmalen.

Nieuwjaarsduik:
Op woensdag 1 januari wordt voor de tweede achtereenvolgende keer de nieuwjaarsduik georganiseerd, die ook dit jaar is gekozen als ‘Unox Serieuze Duik’!

Daarnaast organiseren we in januari opnieuw een bijeenkomst met de wijkraad en geïnteresseerde bewoners om stil te staan bij de plannen voor 2014.

Meer weten over de ontwikkelingen in onze wijk? Volg ons via onze Facebookpagina of via ons Twitter account: @wijkdgw.

Aanmelden voor deze maandelijkse nieuwsbrief? Ga dan naar: www.wijkdegrootewielen.nl

Afsluiting Vlietdijk uitgesteld!
De weg Vlietdijk tussen de Groote Wielen en Rosmalen gaat niet op 6 januari dicht, maar pas veel later.

Zo besloot een meerderheid van de gemeenteraad van Den Bosch dinsdagavond 10 december verrassend. De afsluiting van de Vlietdijk wordt nu met maximaal negen maanden uitgesteld.

 vlietdijk.JPG

Over het afsluiten van het zuidelijk deel van de Vlietdijk woedt al jaren een discussie in de Groote Wielen en Rosmalen. Het besluit van om het afsluiten van de Vlietdijk uit te stellen, heeft vooral te maken met de huidige werkzaamheden aan de omleiding van de Zuid-Willemsvaart, het Máximakanaal. Dit leidt tot filevorming van en naar de Groote Wielen. De reacties op de site www.vlietdijkmoetopenblijven.nl hebben daar zeker aan bijgedragen, bewoners die voor openhouden zijn van de Vlietdijk kunnen daar nog steeds hun steun betuigen door deze pagina te ‘liken’

Nieuwjaarsduik strand De Groote Wielenplas op 1 januari om klokslag 13.00 uur!
duik.JPGOp 1 januari 2014 om 13.00 uur wordt voor de tweede keer de Nieuwjaarsduik georganiseerd aan het strand van de Groote Wielenplas in Rosmalen. De organisatie is dit jaar in handen van Watersportvereniging De Groote Wielen en een aantal enthousiaste bewoners.

Het strand aan de Groote Wielenplas is in korte tijd zeer populair geworden. De ligging is prachtig, het strand is zeer goed bereikbaar en er is ruime parkeergelegenheid.
 
Voor- en na de Nieuwjaarsduik kan gebruik gemaakt worden van de voorzieningen van ‘Windkracht 5’. Zo hebben we de beschikking over kleedruimtes en douches. Voor de duikers is er na de duik heerlijke erwtensoep om weer lekker op te warmen.
 
Naast de Nieuwjaarsduik is er gelegenheid voor een Nieuwjaarstoast. Alle toeschouwers worden opgeroepen om zelf champagne en glazen mee te nemen om het nieuwe jaar in te luiden.

De muziek wordt op originele wijze verzorgd door ‘Galaxy Classics Drive In Show’. John Lommers, oud Galaxy DJ, zorgt ervoor dat alle duikers en toeschouwers uit hun dak gaan.
 
Het strand en Windkracht 5 (Adres: Deltalaan 140 te Rosmalen) zijn vanaf 12.00 uur beschikbaar voor de duikers. De Nieuwjaarsduik vindt plaats om klokslag 13.00 uur. Voor de leukst verklede duikers zijn er leuke prijzen te winnen.
 
Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door vrijwilligers en sponsoren. Deelname geschiedt op eigen risico.

De duik in Rosmalen is ook dit jaar weer gekozen als ‘Unox Serieuze Duik’!

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:
Watersportvereniging De Groote Wielen
Olga Diemel, 0628809630

Bewoners De Groote Wielen
Wouter Janssen, 0617114429
Chris Vedder, 0657646464

Twitter: @NJDGrooteWielen
Facebook: Nieuwjaarsduik Groote Wielenplas Rosmalen
Email: Nieuwjaarsduikdgw@gmail.com

Meld je nu aan: Proef Buurt Informatie Netwerk succes
bin.jpgIn enkele Bossche wijken bestaat al een Buurt Informatie Netwerk (afgekort BIN). Daarin werken bewoners, politie en gemeente samen aan een veiliger wijk door informatie uit te wisselen. De deelnemers aan zo’n netwerk zien duidelijk de voordelen.

‘Daarom willen ook in Rosmalen zo’n BIN-netwerk’, aldus wijkagent Jan Meulemans. Iedereen kan een bijdrage aan leveren aan een veiliger buurt door lid te worden van het BIN. Elke wijk kent een of
meerdere BIN-coördinatoren. Zij zijn tussenpersonen tussen de politie en de BIN-leden in de wijk. Via email verspreiden ze berichten van de politie onder de BIN-leden. Iedereen iets verdachts ziet,
kan dat ook bij hen melden. Via email sturen ze meldingen door naar de wijkagent. Zo krijgt de politie extra oren en ogen in de wijk.

Tips
Meulemans heeft alvast een aantal tips: ‘Word om te beginnen lid van het BIN. Wees daarnaast altijd alert en niet te goedgelovig. Laat nooit zomaar iemand in je woning. Ga als oudere wijkbewoner
niet in je eentje pinnen. Zoek contact met de buren en hou elkaar in de gaten. Laat je portemonnee zitten waar die zit! Laat je tas met portemonnee niet los in het mandje van de fiets of rollator liggen.’

Zin in BIN? Meewerken is veilig, zonder risico en kan eventueel anoniem. Kijk voor meer informatie
op www.bindb.nl.

Beleef Rosmalen met de 10e jaarlijkse kerstmarkt
kerstmarkt.JPGDe voorbereidingen zijn al volop aan de gang: de kerstmarkt van Rosmalen is weer in aantocht! Voor de tiende keer zal het centrum, op zondag 22 december, vol staan met gezellige kerstkraampjes en is het plein uitgedost om het geheel een ware kerstsfeer te geven.

De bezoekers van het centrum is het de afgelopen week vast wel opgevallen dat kerst weer terug is in het Rosmalens centrum. Kerstbomen versieren de Driesprong en overal hangt prachtige kerstversiering. De kerststal, met echte dieren, is ook weer te bezoeken. De KOM vereniging bereidt zich weer voor op de feestdagen.

Kerstmarkt
Al tien jaar lang organiseren de winkeliers van Rosmalen de kerstmarkt. Ook dit jaar pakken zij weer groots uit. Op zondag 22 december zijn zowel het plein op de Driesprong, alsmede de gehele Dorpsstraat bezet met wel meer dan 90 kerstkraampjes. Van 12.00 tot 17.00 is iedereen van harte welkom om van de sfeer te genieten. Op het plein zal een podium staan waar verschillende koren prachtige kerstliederen zullen zingen en een Kerstmannenkoor loopt door de straten om het kerstgevoel uit te breiden naar andere delen van het dorp. Aan de kinderen is natuurlijk ook gedacht, naast verschillende activiteiten zullen er ook twee grote springkussens aanwezig zijn, waarop zij lekker kunnen spelen.

KOM-actie
Naast de kerstmarkt heeft de KOM ook weer de jaarlijkse KOM-actie. U kunt bij een KOM winkelier de spaarkaart halen en bij elke besteding van 5 euro, of hoger, krijgt u een stempel. Levert u een volle kaart in, dan maakt u kans op verschillende leuke prijzen! In de maand december zullen vier trekkingen gedaan worden en de hoofdtrekking, op 30 december, verloot de drie hoofdprijzen. U kunt een KOM waardebon winnen van 100, 200 of 300 euro! Zolang uw kaart niet getrokken is, blijft u meedoen.

Plannen voor 2014, kom eind januari langs en discussieer mee in Windkracht 5
windkracht5.JPGEind januari organiseren we alweer de volgende bijeenkomst met de wijkraad en geïnteresseerde bewoners waarin we de plannen voor 2014 met elkaar willen delen. Het ons voornemen om samen met alle aanwezigen de speerpunten voor 2014 vast stellen en de commissies de ruimte te geven hun plannen te presenteren. Ook zal onze nieuwe website tijdens deze bijeenkomst worden gepresenteerd.

De speerpunten voor onze wijk zijn:
-    Activiteiten en evenementen;
-    Recreatie en ontwikkeling van de waterplas, en
-    Ontwikkeling van de wijk op het gebied van bereikbaarheid,
     veiligheid en groenvoorzieningen.

Foto's uit de wijk
foto_2.jpg

foto_3.jpg

foto_4.jpg

foto_5.jpg

Foto's Copyright bij Cirkel der Natuur, bedankt voor het insturen.

Heeft u ook mooie foto's van de Groote Wielen stuur deze in op onze facebook pagina!

www.wijkdegrootewielen.nl - Twitter - Facebook - info@wijkdegrootewielen.nl
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, klik dan hieronder om uit te schrijven.