Datum: 11-11-2018
 
 
   
Openbare bijeenkomst voor bewoners op 12 november om 19.30 uur in Windkracht 5

Maandag 12 november is alweer de tweede bijeenkomst voor bewoners van dit jaar in Windkracht 5 aan de Deltalaan 140. Alle bewoners van de Groote Wielen zijn uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Ook deze keer is het een bijeenkomst met veel interessante onderwerpen en sprekers met gelegenheid om je vragen hierover te stellen:

  • Uitgebreide toelichting over komst van het nieuwe winkelcentrum in de Lanen
  • Update over het onderzoek naar de Oostelijke Landweg
  • Groen-Inzicht over de initiatieven voor windmolens in de polder
  • Update over het Windkracht 5 Wijkcentrum

Vanaf 19 uur zijn de deuren open, we starten om half acht. En rond half tien sluiten we af met een kleine borrel. We zien je graag morgenavond 1november in Windkracht 5. Relevante data
Een greep uit wat relevante activiteiten in de komende maanden:
  • Maandag 12 november: halfjaarlijkse openbare wijkbijeenkomst om 19:30 in Windkracht 5 
  • Vrijdag 16 november: Lady´s Night in Windkracht 5
  • Zaterdag 1 december: Sinterklaasfeest vanaf 15:00 in Windkracht 5
  • Zondag 9  december: Winterfair van 13:00 tot 18:00 in Windkracht 5
  • Dinsdagochtend 1 januari: Nieuwjaarsduik

Voor het brede scala aan activiteiten die het wijkcentrum Windkracht 5 dagelijks organiseert of mogelijk maakt, bedoeld voor jong en oud, zoals de toppers uit de eredivisie live op groot scherm, kijk op facebook, daar vind je een actueel overzicht met bijbehorende tijden.


Bewoners verenigen zich tegen komst grootschalig windturbinepark in polder
Windmolens2.jpg 

Een groep bewoners uit de Groote Wielen in Rosmalen heeft kennisgenomen van de voorgenomen plannen om in de polder tussen Oss en Den Bosch een grootschalig windmolenpark te realiseren. 

Daarop hebben deze bewoners zich verenigd in het bewonerscollectief ‘GROEN inZICHT’ en hebben als doel de belangen te behartigen van de direct omwonenden, maar ook het doel om nadrukkelijk betrokken te worden bij de planvorming, planontwikkeling en uiteindelijke besluitvorming.

Groen-inZicht is op zoek naar medebewoners die hun doel ondersteunt. Voor een aantal werkgroepen zoeken ze medebewoners die kunnen helpen. Kijk op hun site op welke manier je kunt helpen, het gaat om de volgende werkgroepen: Werkgroep Impact & Alternatieven, Werkgroep Politiek & Besluitvorming, Werkgroep Stakeholders, Werkgroep Communicatie & Website en Werkgroep Financieren & Economische haalbaarheid. Voor meer informatie en/of interviewverzoeken, kun je contact opnemen met Pascal Spelier via info@groen-inzicht.nl of kijk op www.groen-inzicht.nl.


Buurtpreventie is weer actief: sluit je aan!
Buurtpreventie_2.jpg 

Iedereen wil in een veilige en leefbare buurt wonen. Politie en gemeente hebben een rol om dat te realiseren. Maar ook jij als bewoner kan helpen door lid te worden van het buurtpreventieteam in De Groote Wielen. Zij vormen samen met buurtgenoten een team en letten preventief op de veiligheid in de wijk en werkt samen met de politie. 

Wil je meelopen? Mail dan naar buurtpreventiedgw@gmail.com 

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van veiligheid en leefbaarheid? Meld je dan aan bij een van de drie buurtpreventie-appgroepen (De Hoven, Broekland, De Watertuinen), word lid van het BIN (www.bindb.nl) of de BurgerNet app. Ook kun je via de gemeente gratis preventieadvies en beveiligingstips aanvragen. Of volg Buurtpreventie via facebook, Twitter of Instagram.


www.wijkdegrootewielen.nl - Twitter - Facebook - info@wijkdegrootewielen.nl
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, klik dan hieronder om uit te schrijven.