Datum: 21-03-2014
 
 
  huizen.jpg
 
Even bijpraten
Het voorjaar dient zich dit jaar al vroeg aan, wat heeft geleid tot allerlei initiatieven in de Pluktuin en de watertuinen. Dankzij het goede weer vorderen de werkzaamheden rondom de Bruistensingel de afgelopen tijd zodanig dat komend weekend een nieuwe aansluiting met de A2 gerealiseerd zal worden, waardoor tijdens het weekend het zuidelijk deel van de brug zal zijn afgesloten. Ook de fietsersbrug boven de turborotonde begint langzaamaan vorm te krijgen, de rotonde zelf wordt mogelijk nog voor de zomer opengesteld en leidt hopelijk tot minder opstoppingen bij het verlaten of binnenkomen van de wijk.

Meer weten over de ontwikkelingen in onze wijk?
Volg ons via onze Facebookpagina of via ons Twitter account: @wijkdgw.

Aanmelden voor deze maandelijkse nieuwsbrief?
Ga dan naar: www.wijkdegrootewielen.nl

Op- en afrit 20 Rosmalen (A2) richting Utrecht afgesloten van 21 tot en met 24 maart
Door de komst van het Máximakanaal maakt Rijkswaterstaat een nieuwe aansluiting van de A2 naar het bedrijventerrein Brabant Poort en de Bruistensingel. Om deze nieuwe verbinding te realiseren is op- en afrit 20 Rosmalen (A2) in de richting van Utrecht gedurende één weekend afgesloten. Verkeer wordt omgeleid en moet rekening houden met een langere reistijd.

sluiting.jpg

Afsluiting op- en afrit 20 Rosmalen (A2):
 • Start vrijdag 21 maart 20.00 uur
 • Einde maandagochtend 24 maart 06.00 uur.
   
Verkeer dat vanuit Eindhoven richting Utrecht rijdt kan gedurende deze periode geen gebruik maken van de op- en afrit. Ter plaatse staat een omleidingsroute aangegeven. Op- en afrit 20 Rosmalen is voor verkeer dat vanuit Utrecht naar Eindhoven rijdt wel bereikbaar.

Het bedrijventerrein Brabant Poort (o.a. McDonalds en Mercure) is alleen te bereiken via een omleidingsroute. Er is gedurende het hele weekend geen verkeer mogelijk over de Bruistensingel van ’s-Hertogenbosch naar Rosmalen. Ook dat verkeer wordt omgeleid.

Vanaf maandag 24 maart is het bedrijventerrein via de nieuwe weg bereikbaar.

Nieuwe website WijkDeGrooteWielen.nl online!
Sinds 1 maart 2014 is de nieuwe website van Wijk De Groote Wielen online. Hierop zullen wij het laatste nieuws, projecten en andere wetenswaardigheden vermelden over de wijk. Binnenkort zal er ook nog ruimte worden ingeruimd waar lokale ondernemers zich kunnen profileren en bieden wij ondersteuning voor initiatiefnemers uit de wijk die vrijwilligers of sponsors zoeken.

Voor onze site zijn we op zoek naar bewoners die willen helpen de site van nieuws te voorzien, ook zouden wij het leuk vinden foto's over de wijk te ontvangen voor in het fotoalbum.

Interesse om onze redactie te versterken of ons te voorzien van korte, relevante berichten voor onze site? Mail dan naar info@wijkdegrootewielen.nl

Bekijk de website op www.WijkDeGrooteWielen.nl.

wijkdgw.jpg


Lees verder>>

Informatieavond over verkeerskundig ontwerp van onze wijk
In 2012 is er vanuit de gemeente contact geweest met enkele bewoners van de Groote Wielenlaan over het verkeer en de snelheid aldaar. De gemeente heeft enkele metingen gehouden waaruit bleek dat er niet structureel te hard gereden werd op de Groote Wielenlaan. Onlangs is er weer aan de bel getrokken. Omdat er meer vragen, opmerkingen en klachten zijn omtrent het verkeer in onze wijk biedt de gemeente aan om binnenkort tijdens een themabijeenkomst in Windkracht 5 een toelichting te komen geven over het verkeerskundig ontwerp van de wijk.

Mocht u hierin geïnteresseerd zijn, meldt u dan nu aan via info@wijkdegrootewielen.nl zodat wij u kunnen uitnodigen zodra er een datum bekend is.


De Pluktuin De Groene Wielen doet mee aan NLDoet op 22 maart: Doet u mee?
pluktuin.jpgPluktuin De Groene Wielen dit jaar mee met NLDoet en wel op 22 maart van 10 tot 4 uur. Het is de bedoeling om de tuin dan schoonmaken en een begin maken met zaaien. Er moet een heleboel worden geharkt en geschoffeld en uitgetrokken. Daar zijn veel mensen voor nodig. Misschien denk je dat NLDoet alleen is voor groepen collega's of sportteams maar ook individuele deelnemers zijn van harte welkom.

Misschien was je al wel van plan om langs  te komen op die dag, maar weet je nog niet hoe laat je kunt en of het weer wel naar je zin is. Ook in dat geval kun je je gewoon opgeven, dan weten wij ongeveer hoeveel koffie we moeten zetten. Iedereen is welkom, al is het maar voor het kletspraatje, geheel in de geest  van de opzet van de Pluktuin.

Meld je dan aan via Rianne Geurts, secretaris van stichting Pluktuin De Groene Wielen: riannegeurts@home.nl.

Heb je ideeën of wil je actief worden in de wijk, kom langs en doe mee in Windkracht 5
Komend jaar organiseren we diverse themabijeenkomsten met de wijkraad en geïnteresseerde bewoners over de belangrijkste onderwerpen waar we ons vanuit de wijkraad dit jaar op gaan richten:
 • Recreatie en ontwikkeling van de waterplas
   
 • Verandering bereikbaarheid Groote Wielen met openbaar vervoer vanaf eind 2014
   
 • Ontwikkelingen rond de bereikbaarheid wijk als gevolg van de oplevering van de turborotonde in april/mei 2014, aanpassing van de aansluiting met de A2 en de beoogde afsluiting van de Vlietdijk in augustus 2014
   
windkracht5.jpg

www.wijkdegrootewielen.nl - Twitter - Facebook - info@wijkdegrootewielen.nl
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, klik dan hieronder om uit te schrijven.