Datum: 23 september 2014
 
 
   
Even bijpraten
Op veel plaatsen vallen de bladeren, beukennootjes en kastanjes al. De vroege herfst is het gevolg van het warme voorjaar en de natte zomer. Met name in augustus is veel regen gevallen. Daardoor zijn de seizoenen allemaal een aantal weken opgeschoven.
Volgens Natuurmonumenten levert de vroege herfst geen problemen op voor de natuur, maar zorgt die wel voor mooie taferelen. Zo ook rond onze groote waterplas waar je tijdens een rondwandeling rond de plas de seizoenswisseling goed kan aanschouwen.
 
Voor watersportliefhebbers was er op 14 september een geslaagde opendag. Verder zijn velen opgelucht dat de Vlietdijk nu definitief open blijft, laten we ons sterk maken dat het terrein rondom de Vlietdijk de komende jaren inderdaad wordt ingericht als een parkachtige omgeving.
 
Wil je horen wat er nog meer speelt in onze wijk, of meedenken of mee-discussiëren over wat we het komende jaar in onze wijk kunnen realiseren, kom dan op maandagavond 29 september om half acht naar Windkracht 5, waar de volgende wijkraadbijeenkomst wordt gehouden.
 
Graag tot dan!

Relevante data
  • Zondag 28 september: Beleef Stadsboerderij Eyghentijds 
  • Maandagavond 29 september: Bijeenkomst wijkraad De Groote Wielen in Windkracht 5
  • Zaterdag 4 oktober: Themadag over dieren in het Kanaalpark

Vlietdijk blijft definitief open!
De Vlietdijk blijft definitief open. Een meerderheid in de gemeenteraad sloot zich maandagavond aan bij het burgerinitiatief om de weg in Rosmalen niet te sluiten. Alleen raadslid Hanneke Welten (VVD), GroenLinks en de Bossche Groenen stemden tegen het voorstel om de Vlietdijk open te houden.
Eerder werd in de raad besloten de Vlietdijk te sluiten. Dat besluit stuitte op verzet, gesteund door ruim 2.500 handtekeningen van buurtbewoners en verschillende wijkraden, waaronder die van De Groote Wielen. Het resultaat was een heroverweging, waarna een meerderheid in de commissie Ruimtelijke Ordening  en Beheer al terugkwam op het plan om de weg te sluiten. Naar verluid wordt de Vlietdijk een geluidsarme weg met drempels, passend binnen de beoogde, parkachtige omgeving. 
 

Op 4 oktober themadag dieren in het Kanaalpark in informatiecentrum Zuid-Willemsvaart
Op zaterdag 4 oktober (dierendag) organiseert Rijkswaterstaat in samenwerking met de gemeente ’s-Hertogenbosch een themadag over dieren in het Kanaalpark. U kunt op deze dag meer te weten komen over de dieren die straks in het Kanaalpark leven. Kinderen zijn in het bijzonder uitgenodigd om te komen, samen met hun ouders, opa’s en oma’s. Zij kunnen zien hoe bevers leven en mogen zelf een beverburcht bouwen. Ook is er een speurtocht uitgezet in het centrum. De dag begint met het tellen van vogels tijdens de internationale vogeltrekdag.
Het informatiecentrum aan de Kloosterstraat 4 in Rosmalen is geopend van 10.00 - 15.00 uur. Om 11.00 en 13.00 uur geeft Rob Brinkhof (ecoloog van de gemeente ‘s-Hertogenbosch) een presentatie over de dieren in het park.
 
 
Aanmelden presentaties
Wilt u een presentatie over het Kanaalpark bijwonen? Vanwege de beperkte beschikbaarheid in de presentatieruimte is nodig dat u zich daarvoor aanmeldt. U kunt dit doen tot en met donderdag 2 oktober via informatiecentrum-zuidwillemsvaart@rws.nl. Geef daarbij aan welke presentatie u wilt bijwonen: om 11.00 uur of om 13.00 uur.

Lees verder>>
Impressie_hek_roofvogel.jpg 

Rosmalen moet nog wennen aan nieuwe turborotonde
rotonde_ochtendspits.JPG  De nieuwe turborotonde bij de Bruistensingel en de Empelseweg is voor veel Rosmalenaren nog een groot obstakel. Sinds maandag is hij helemaal open, maar er gaat nog het een en ander fout.

Vooral het voorsorteren per baan blijkt lastig. Wie de rotonde op wil, moet vooraf al bepalen welke van de drie banen hij/zij moet hebben. En wie eenmaal een rijbaan gepakt heeft, kan op de rotonde niet meer wisselen. De automobilist heeft dan geen andere keus dan de weg te volgen. Een buurtbewoner zag woensdagochtend in tien minuten tijd tien auto's keren, omdat ze per ongeluk de verkeerde baan hadden gepakt.

De wegwerkzaamheden die nog rondom de rotonde plaatsvinden, zorgen ervoor dat het wat onoverzichtelijk is. Tientallen rood-witte paaltjes begeleiden het verkeer richting de kruising. Ook twitteraars vinden de nieuwe rotonde nog wat eng. Al zijn er ook mensen positief over de snellere doorgang van de A2 naar De Groote Wielen. Wel zijn we benieuwd of het gebrek aan voorrang vanaf Empel en het ontbreken van een 'bypass' direct naar rechts in het najaar niet opnieuw zal leiden tot opstoppingen op Blauwe Sluisweg tijdens de ochtendspits.

Beleef Stadsboerderij Eyghentijds op zondag 28 september
Beleef Eyghentijds - zondag 28 september – Lunerkampweg te Rosmalen van 10.00-20.00 uur

Dè zondag van het jaar waar u en uw kinderen samen kunnen ontdekken wat Stadsboerderij Eyghentijds te bieden heeft. Zoals biggetjes knuffelen, kennismaken met de imker en zijn bijenvolken, de zelfoogsttuinderij bezoeken, meedoen aan een slootexcursie, knutselen, een edelstenen reading en een spetterend optreden bijwonen van de muziekschool. Tussen de middag kunt u aanschuiven aan de biologische eettafel bereidt door een professionele kok. Aan het eind van de dag vindt een loterij plaats.

Kinderen 0 - 6 jaar: gratis |  Kinderen 7 - 12 jaar: 1,50 |  12 jaar en ouder: 2,50 (pinnen niet mogelijk). 

Uw entree ticket is gelijk uw lot! Trekking loterij en eindshow om 19.00 uur.
Meer info: www.stadsboerderijeyghentijds.nl
 

Kom ook naar de wijkraadbijeenkomst op 29 september!
 Op 29 september organiseren we om 19.30 in Windracht 5 de volgende bijeenkomst voor de wijkraad en geïnteresseerde bewoners waarin de volgende onderwerpen besproken worden:
  • Recreatie en ontwikkeling van de waterplas
  • Verandering bereikbaarheid Groote Wielen met openbaar vervoer vanaf eind 2014
  • Ontwikkelingen rond de bereikbaarheid van de wijk
Interesse om langs te komen? Mail ons dan op info@wiijkdegrootewielen.nl
bijeenkomst.JPG 

www.wijkdegrootewielen.nl - Twitter - Facebook - info@wijkdegrootewielen.nl
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, klik dan hieronder om uit te schrijven.