Nr: 26 maart 2008
Onze eerste nieuwsbrief

Sinds maart 2006 beschikt Maliskamp over een eigen website. Die wordt dagelijks door veel mensen bezocht. Er wordt op dit moment gewerkt aan de eerste"digitale lente editie" van deze website om onze website nog beter maken! Daarnaast introduceren de Wijkraad Maliskamp en Stichting Wijkbelangen Maliskamp dit eerste nummer van de digitale Nieuwsbrief. De bedoeling van dit nieuwe medium is wijkbewoners op de hoogte te houden over de ontwikkelingen in de wijk en de weetjes. Interessante informatie voor u en vele andere wijkbewoners.

De organisatie van de website en de Nieuwsbrief is in handen van de beoogde portefeuillehouder Communicatie van de Wijkraad Maliskamp Thomas Sanders. Hij zoekt wijkbewoners, die hem actief op de hoogte brengen over nieuwe zaken in Maliskamp, over de dromen van wijkbewoners over Maliskamp en over hoe (goed) het vroeger in Maliskamp was. In principe zullen wij u maandelijks, met hulp van velen van u, op de hoogte houden.

Voor het verhogen van de betrokkenheid van wijkbewoners bij de ontwikkeling en het beheer van Maliskamp is het van groot belang goed met elkaar te communiceren. Dit belangrijke speerpunt zal in 2008 veel aandacht krijgen. Ideeën om de communicatie te verbeteren zijn van harte welkom via het mailadres voorzitter@wijk-maliskamp.nl

Als u aanmerkingen, opmerkingen, suggesties of ideeën hebt over de website, de Nieuwsbrief of de te communiceren onderwerpen, mail die s.v.p. aan Thomas Sanders (webredactie@wijk-maliskamp.nl)

Veel leesplezier!

Govert Weinberg.

PS: Wilt u ervoor zorgen dat ook uw omgeving deze Nieuwsbrief wil ontvangen en zich via de website www.wijk-maliskamp.nl aanmeldt?

Openbare Wijkraadvergadering 27 maart

Natuurlijk komt u naar "onze vergadering" die om 20:00 uur op 27 maart wordt gehouden in ONS TREFPUNT.
Er is van alles te melden, soms gaan de ontwikkelingen wat minder snel en raken andere zaken in een versnelling.
Met name valt nu op de ontwikkelingen voor Nieuwbouwplannen voor Kindercentrum 0-13, Ons Trefpunt en het orthopedagogisch kindercentrum (Cello). J. Timmers, voorzitter van het College van Bestuur van schoolbestuur Signum zal dat uitgebreid toelichten.
 

U bent allen meer dan welkom

Bekijk hier de agenda>>

Vooraankondiging zomerfeesten 2008

De afgelopen zomerfeesten waren een groot succes, daarom willen wij dit jaar weer een zomerfeest organiseren in Maliskamp.

De datum is al gepland: zaterdag 28 juni 2008.
 

Lees verder>>

coudewater.jpg
Coudewater, sloop flat en algemeen
ROSMALEN - In januari 2008 is een begin gemaakt met de sloop van de voormalige verpleegstersflat op het Landgoed Coudewater in Rosmalen.
De sloop markeert de start van een groot aantal ontwikkelingen op het landgoed. Vanaf januari is het asbest verwijderd. Onlangs is gestart met het stukje voor stukje ....
Lees verder
Lenteopruiming van Het Lijsterbosje
lenteopruiming.jpgOp zaterdagmiddag 15 maart was het een drukte van belang in de speeltuin Het Lijsterbosje. Door Marijke Geurts van Kessel en Ingrid Coppens waren ouders en kinderen enthousiast gemaakt om samen het vele blad te verwijderen. De opkomst was meer dan geweldig, circa 40 ouders met ook 40 kinderen van 3-10 jaar! Klik hier voor wat foto's van al dit moois. Het werd een zeer gezellige happening die weer eens aan heeft gegeven hoezeer de wijk leeft. Dicky van der Donck deelde met groot plezier limonade en andere versnaperingen uit op deze schitterende, zelfs ietwat zonnige, dag.
Lees ook het artikel in het Brabants Dagblad van 18 maart.
Maurice Pirenne is overleden op 14 maart
Al zagen we hem zelden, meest woonde hij bij familie, maar de meer dan belangwekkende Maurice Pirenne woonde echt in onze wijk, in de Eikenlaan om precies te zijn. Teruggetrokken en toch prominent. Het Brabants Dagblad bericht er uitgebreid over.
Lees verder
Aanpassingen van de invloed van "Welstandstoezicht"
Het Brabants Dagblad bericht op 6 maart: …"voorstel is het aanwijzen van gebieden die 'welstandsvrij' zijn, met andere woorden: waar bouwplannen niet meer worden beoordeeld door de welstandscommissie. "Bijvoorbeeld De Groote Wielen, of het bosgebied bij Maliskamp. De gemeenteraad zou moeten beslissen welke gebieden je hiervoor wilt aanwijzen", aldus Snijders"…
Lees verder
Renovatie van "Onze Laan"
In een volgende nieuwsbrief wordt aandacht besteed aan het begin van de Eikenburglaan. De renovatie van het pand op nr 12 vordert en met nr 10 wordt binnenkort begonnen. Opvallend is dat beide projecten goed aansluiten op de stijl van die huizen.
De historie van dit deel van de straat krijgt vorm in de 10 uitgaven van het periodiek "Onze Laan" van de hand van Frits Aalders. Ook die zullen binnenkort worden gepubliceerd.
fiets_2.jpg
Hoezo geen fietsenmaker in Maliskamp?
Is Bart terug?
Het was, denk ik, in 1990 toen Bart van de Hanenberg stopte met zijn fietsenzaak aan de Graafsebaan. Nu, 18 jaar later, werd een alternatief gesignaleerd in de vorm van een werkplaats op bestelling aan huis.
Lees verder
Ex-huisarts en kunstenaar Ignace Schretlen in Ikon-program
Voor sommigen onbekend, vandaar hier de melding die op 12 februari in het Brabants Dagblad stond. Lees het volledig hier>>
Zie ook de website van Ignace.
Broedende dieren op de kinderboerderij van Maliskamp
Kinderboerderij.jpgOndanks dat het volgens de weersvoorspellingen nog erg koud is, gaat het toch echt lente worden.
Je merkt het aan de dieren, als je goed oplet, rennen ze achter elkaar, vliegen rondjes met een groep, zelfs over het kerkhof heen, of snuffelen aan elkaar.
Het kan zelfs zijn dat je op een gegeven moment ....
Lees verder
Digitale lente van www.wijk-maliskamp.nl
Nu we 2 jaar met de website in de lucht zijn, mogen we vaststellen dat het nieuwtje er af is en de site meer dan nu aan moet kunnen sluiten op het huidige Maliskamp.
Om dat te bereiken zal op korte termijn, denk aan een maand, de vorm en de inhoud van onze site veranderen. Het technische deel en de hosting ...
Lees verder
Digitale lente ook in ONS TREFPUNT
WiFiZone.jpgNiet iedereen zal er meteen gebruik van maken maar recent heeft ONS TREFPUNT een internet aansluiting.
U kunt die op 2 manieren gebruiken:
• WIFI toegang (de toegangscode is verkrijgbaar achter de bar)
• Een vaste aansluiting zowel in de grote als de kleine zaal.
Gebruik van uw eigen PDA, laptop of PC in ONS TREFPUNT is dus volledig mogelijk zonder bijkomende kosten.
Doe je mee?
Muzikaal samenspel o.l.v. Jan Leussink
Vrijdagmiddag van 15:00 tot 16:00 uur in ONS TREFPUNT
28 maart
25 april
30 mei
27 juni
25 juli
RkvvMaliskamp.jpg
VoetbalVereniging Maliskamp
VV Maliskamp werd opgericht op 23 juni 1934 en bestaat volgend jaar (2009) dus 75 jaar. De vereniging heeft ongeveer 430 leden en komt uit in de KNVB competitie met 1 mini ...
Lees verder
mhcr_40.jpg
Hockeyclub MHC Rosmalen
MHC Rosmalen is veertig jaar geleden opgericht. De club heeft op dit moment ruim 700 leden en heeft 125 kinderen op de wachtlijst staan. Er spelen 53 teams competitie. Het zijn miniteams, jeugdteams en seniorenteams. Daarnaast is er een .....
Lees verder
Het College van s-Hertogenbosch op tour
Op 14 mei gaat het college van B&W van s-Hertogenbosch ter oriëntatie rond in Rosmalen.
De avond wordt afgesloten in ONS TREFPUNT.
Ook u bent daarbij van harte welkom.
Nadere informatie volgt.
Contact | Colofon | Verzorgd door Ceweb