Nr: 16-08-2012
dierenpark.jpg
Renovatie dierenparkje Maliskamp
dierenpark_schaap_1.jpg
Beste buurtbewoners,

De afgelopen maanden is er door een groep vrijwilligers hard gewerkt aan een plan van aanpak om het dierenpark een flinke opknapbeurt te geven. Weer en wind hebben ervoor gezorgd dat een aantal dierenverblijven drastisch aan vervanging toe zijn. Daarnaast wordt regelmatig gevraagd of het park niet toegankelijker kan worden, zodat bezoekers dichter bij de dieren kunnen komen. Tot slot hebben ook de vrijwilligers die de dieren verzorgen een aantal verbeterpunten aangegeven zodat het voeren voor hen makkelijker wordt.
Verbeteringen
Het renovatieplan is positief beoordeeld op haalbaarheid door Stichting Wijkbelangen Maliskamp (beheerder van het dierenpark) en inmiddels hebben bedrijven uit onze omgeving enthousiast hun bijdrage toegezegd. Hierbij moet u denken aan egaliseren van het terrein, de aanleg van wandelpaden en het verplaatsen van hekwerken om het dierenpark toegankelijk te maken voor (minder valide) bezoekers. Het plan voorziet ook in de bouw van een nieuwe volière in het midden van het park en het aanleggen van meerdere waterpunten. Het dierenparkje zal uiteindelijk aangekleed worden met nieuwe beplanting en meubilair, zodat iedereen kan genieten van de mooie plek.

planten.jpg
Lees verder
konijn.jpg
Voor Maliskamp, door Maliskamp
Wat wij erg belangrijk vinden is dat het plan gedragen wordt door de wijkbewoners. Niet alleen door het geven van een financiële bijdrage, maar ook door bijvoorbeeld mee te helpen bij de werkzaamheden of de inbreng van specifieke kennis of kunde. Dit alles moet leiden tot een bijzonder en gezamenlijk resultaat waar jong en oud Maliskamp trots op kan zijn!
Minimale en optimale variant
kip.jpg
De renovatie kent 2 varianten: de minimale en optimale variant. Na een uitgebreid advies- en offertetraject zijn een aantal lokale bedrijven geselecteerd die tegen gereduceerd tarief ons helpen het park te renoveren. Zo kunnen we de kosten laag houden.

De minimale variant: € 12.300
De optimale variant: € 20.200

Uiteraard hopen wij de optimale variant te realiseren, zodat we straks ook kunnen genieten van herten en zangvogels in ons park. Uw bijdrage is dan ook belangrijk!
hert.jpg
Donateur- en kluskaart
U kunt ons helpen door de donateur- en kluskaart in te vullen die u aantreft op de achterkant van deze folder. Tussen 24 en 31 augustus komen wij bij u langs de deur om de kaart op te halen en eventuele vragen te beantwoorden. U kunt uw bijdrage ook nu al overmaken op rekeningnummer 18.45.14.576 van Stichting Wijkbelangen Maliskamp, onder vermelding van ‘bijdrage dierenparkje’.

Eenmalige machtiging:
Indien uw financieel bij wilt via een eenmalige machtiging kan dat via onderstaande website:
Invullen éénmalige elektronische machtiging.

Lees verder
Meer informatie
Nieuwsgierig geworden? Op de website www.wijkmaliskamp.nl kunt u het volledige renovatieplan lezen en een impressie krijgen van het eindresultaat. Op de volgende pagina kunt u alvast het ontwerp zien dat gemaakt is door de landschapsarchitect. Tevens is op woensdag 29 augustus om 20.00 uur een informatieavond in ’t Trefpunt. U kunt eventuele vragen, opmerkingen en suggesties ook altijd mailen naar dierenparkje@wijkmaliskamp.nl.

Wij rekenen op uw medewerking om het hart van
Maliskamp in stand te houden!

De werkgroep,
Jurjen Bottema, Toon Kuipers, Eric Hof, Sander van der Heijden, René Matser en Robin van Eeuwijk

Dit plan wordt ondersteund door onder andere: Stichting Wijkbelangen Maliskamp, Stichting Wijkraad Maliskamp, Zusters van het Heilig Hart, Basisschool de Masten, Kanteel Kinderopvang, Cello, Van der Veeken tuinrenovatie en compost (Kruisstraat), Tielemans hekwerk (Nuland), Van Zoggel bestratingen (Maliskamp), Van de Camp beregening (Nuland), Van der Donk transport (Vinkel) en boomkwekerij Roestenburg (Nieuwkuijk)
Ontwerp
ontwerp.jpg
Lees verder
Contact | Colofon | Verzorgd door Ceweb