Nr: 09 mei 2008
Onze tweede Nieuwsbrief

Midden in het mooi weer komt deze 2e nieuwsbrief tot stand. De eerste werd goed ontvangen al waren er eigenlijk maar weinig (5) weliswaar positieve, reacties. Inmiddels schreven 130 adressen zich in. Sorry dat ik zo onkies was op te merken dat Bart was teruggekeerd. Het was me al weer ontschoten dat hij inmiddels is overleden.
Nu het in mei al schitterend weer is, en in onze wijk alles bloeit en groeit, verkeren velen van ons al in een vakantiestemming. Wie weet, blijft het zo…

Veel leesplezier gewenst. webredactie,
Th. Sanders

PS: Wilt u ervoor zorgen dat ook uw omgeving deze Nieuwsbrief wil ontvangen en zich via de website www.wijk-maliskamp.nl aanmeldt?

28 juni: Zomerfeest Maliskamp
Er zijn al bruisende ideeën voor het zomerfeest. Natuurlijk komt er weer een tent, barbecue en is er muziek. Daarnaast zijn we druk bezig met een kinderprogramma en een Maliskamps informatief stuk.
De start zal op zaterdag 28 juni zijn om 16.00 uur met een activiteit voor kinderen en ook dit jaar zal het zomerfeest om 24.00 uur afgelopen zijn.
Lees verder
Niek en Rini: Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Tot op het moment van de uitreiking was het voor Niek en Rini Habraken niet duidelijk dat het om henzelf ging, en niet om hun schoondochter. Geheel passend in hun stijl dus.

Niek_en_Rini.jpg

Met plezier bezorgde Govert gelukwensen en een bos bloemen namens de wijk vanwege de erkenning die beiden hiermee ten deel viel.
Niek was niet alleen lid van de wijkraad, veel meer verdiensten staan opgesomd onder de nummers 21 en 22 op deze site>>
Hoe is het toch met \"Spar van Gelder\"?
Op 27 maart vegen Piet en Mieke de stoep, er zit voorjaar in de lucht. Ronald meldt: ben nu sinds augustus j.l. werkzaam bij LIDL als filiaalmanager in de regio Eindhoven en dat bevalt me prima, lekker ongeveer 40 uurtjes, en dus meer tijd voor het gezinnetje snap je...
Zo af en toe een keertje op zaterdag vrij zoals nu, heerlijk. Met vriendelijke groeten, Ronald

Piet.jpg

Het is ze natuurlijk van harte gegund, maar we missen de winkel wel.
Kledingcontainer
Wie gooit er nou rommel in de kledingcontainer bij Ons Trefpunt? Nee, u natuurlijk niet. Toch worden er af en toe zaken gedumpt, tot matrassen toe, die er beslist niet in horen. Eigenlijk zou deze opmerking overbodig moeten zijn, toch?
Extra park in de Lijsterbeslaan?
De tuinrenovatie bij de familie Van Lieshout nam dermate geweldige vormen aan dat sommigen zich afvroegen waar dat wel toe mag gaan leiden. Na een ruime bouwperiode mag het resultaat gezien worden. Een aanwinst voor de wijk!

tuin_01.jpg

tuin_02.jpg
Woningbouw op het bedrijventerrein
Legaal of niet, van lieverlee komt de toekomstige bestemming van het bedrijventerrein van voormalig Van Eikenburg steeds naderbij. Niet dat "we" er momenteel last van hebben maar de leegstand van enkele panden daar is ook anderen niet ontgaan. Betalende huurders zijn moeilijk te vinden. Je zou zeggen dat het voor de Gemeente steeds gemakkelijker wordt om het overleg met de eigenaren van het terrein te intensiveren en de herziening van het bestemmingsplan dit jaar toch maar eens af te ronden.
bedrijventerrein-II-P1100317_2.jpg
Brievenbus
In de mededelingen van de wijkraadsvergadering van 22 maart werd gemeld dat de brievenbus op de hoek van de Eikenburglaan en de Lijsterbeslaan tussen week 35 en 37, ja van 2008 J, terug gaat komen. Als we nu ons opgroeiend volkje ook kunnen blijven opvoeden, dan behouden we deze luxe.
Nog een bus: Lijn 90 vanuit Maliskamp
Met de bus vanuit Maliskamp naar Schiphol?
De 2 bushaltes langs de A59 zijn niet alleen geschikt als hangplek voor jongeren.

bushalte_w.jpg

Met lijn 90 van Arriva kunt u uitstekend in de richting Grave maar ook naar Den Bosch. Zie hier voor nadere informatie.
\"ONZE LAAN\", een her-uitgave, nr 1,
Frits Aalders schreef tussen 2001 en 2004 maar liefst 10 nummers "ONZE LAAN". Hierin wel en wee van de Eikenburglaan en in het bijzonder van zijn jeugdjaren daar.
Inmiddels heeft het Stadsarchief van de gemeente 's-Hertogenbosch zich dankbaar ontfermd over zijn producten. Reden temeer om ook u deelgenoot te maken. We publiceren vandaag nummer 1 van 25 januari 2001, u kunt het hier inzien.
14 Mei, bezoek van B&W, aan Maliskamp, ook voor u.
Bij het jaarlijkse bezoek van het College van Burgemeester en Wethouders aan Rosmalen zal het accent liggen op de wijken Groote Wielen, Kruisstraat en tenslotte Maliskamp.
Het bezoek hier zal om 22.30 uur worden afgesloten in Ons Trefpunt.
20.00 uur bezoek College aan Maliskamp, na een korte ontvangst in Ons Trefpunt een wandeling langs een aantal ontwikkelingen in Maliskamp.
21.00 tot 21.30 uur discussie o.l.v. wethouder Bart Eigeman + vragen bewoners
21.30 uur afsluiting met drankje

Laat deze kans op direct contact niet onbenut en kom! U bent meer dan welkom in Uw Eigen Trefpunt.
22 mei: Treffen is ontmoeten!

Muzikaal onthaal voor alle seniore Maliskampers
De muzikanten Pierre Jacob, Hans Klessens en Nico Slaats, komen speciaal voor de seniore Maliskampers om u een gezellige en ontspannen middag te bezorgen.

Treffen_is_ontmoeten.jpg

Muziek van “TOEN’. Dus: KOM!
Waar: Ons Trefpunt, Bernadettestraat 2A
Wanneer: donderdag 22 mei as.
Hoe laat: 14.30 tot ongeveer 17.00 uur
U wordt ontvangen met koffie en iets lekkers, drankjes en hapjes,
alles gratis en voor niks.
Problemen met vervoer? U wordt thuis opgehaald en thuisgebracht.

Wij, ook Maliskampers, hopen op een grote opkomst, het wordt zeker heel gezellig. Mocht dit plan slagen dan is dit voor herhaling vatbaar.

Groeten van Toon en Jeanne Hermans en Annie van Os.

Aanmelding graag voor 15 mei naar Maliskampsestraat 48 of 50 onder vermelding van naam, adres en telefoonnummer

 Download formulier>>

Contact | Colofon | Verzorgd door Ceweb