Nr: 23-02-2017
Gezocht: nieuwe leden voor de wijkraad
De wijkraad van Maliskamp wil zich versterken en vernieuwen en zoekt daarvoor nieuwe leden.
 
We zoeken naar mensen met hart voor de wijk, die willen meebouwen aan de samenhang tussen bewoners in de wijk en zich willen inzetten voor het behouden en versterken van de eigen identiteit en voorzieningen.
 
Vind je het leuk om hierover mee te denken, contact te onderhouden met andere bewoners, de gemeente en maatschappelijke partijen of wil je je inzetten voor een concreet project, meld je dan aan bij de nieuwe voorzitter van de wijkraad, Ard Schilder, via ard.schilder@gmail.com.
 
Ook als je wel wilt meehelpen, maar niet direct in de wijkraad zelf wilt zitten, laat dan van je horen. Vanwege het evenwicht in de raad nodigen wij bewoners van alle leeftijden uit te reageren!
Lees verder
Update Bernadettekerk
Komende weken zullen er werkzaamheden plaatsvinden aan de Bernadettekerk en pastorie. Het betreft voorbereidende werkzaamheden met het oog op de intrek van de nieuwe gebouwbeheerder, de heer Rochus van Rumpt.
 
Dit maakt deel uit van de afspraken die de parochie in november 2016 heeft gemaakt met de familie Van Rumpt. De heer Van Rumpt zal naar verwachting per 1 april met zijn gezin gaan wonen in de pastorie.
 
Komende maanden overleggen de wijkraad, wijkbelangen en VBB met de parochie, congregatie en gemeente over de herbestemming op lange termijn, die zij los zien van het tijdelijke gebouwbeheer.
 
Tijdens de openbare wijkraadvergadering van 21 maart a.s. en via onze social media en website wordt u over de voortgang op de hoogte gehouden
Lees verder
FullSizeRender.jpg 
Mallehoazen lopen mee met optocht Zandhazendurp
Aanstaande zondag is het zover en trekt vanaf 14.11 de grote optocht door de straten van Rosmalen. De Mallehoazen van Maliskamp hebben de afgelopen maanden aan een hele mooie wagen gewerkt, op de foto alvast een kleine sneak-preview. Met als thema 'een werrum gevuul' en een vooruit zicht dat met meer dan 10 graden alle reden om te komen kijken!
Lees verder
25 maart voorjaarsschoonmaak dierenpark en speeltuin
Noteer alvast in de agenda: zaterdagmiddag 25 maart van 13.00 tot circa 16.30 voorjaarsschoonmaak in speeltuin en dierenpark. Samen steken we de handen uit de mouwen om te zorgen dat alle kinderen, vaders, moeders, opa's en oma's dit jaar weer kunnen genieten van onze speeltuin en dierenpark. Bovendien is het een leuke manier om andere buurtbewoners beter te leren kennen: het nuttige met het aangename wordt gecombineerd! Na afloop is er een borrel voor alle helpende handjes.

Meldt u aan via de website van de wijk Maliskamp of via de Facebook.

https://www.facebook.com/events/1263418333742888/
https://www.facebook.com/events/1273763426037910/
Lees verder
how_to_grow_an_amelanchier.jpg 
Aanplant nieuwe wijkplein
Deze week heeft de gemeente de laatste aanplant gedaan voor het nieuwe wijkplein, dat naast de Speeltuin 't Lijsterbosje ligt en tegenover de Buurtmarkt Maliskamp. Naar een ontwerp van wijkbewoner en landschapsontwerper Eric Jongen is er een prachtig plein aangelegd dat gedurende het voorjaar en zomer in bloei zal staan. Een bijzonder detail is dat het zitelement midden op het plein eerder de rand vormde van het putshuis op de Grote Markt in Den Bosch. Later dit jaar zal het plein officieel worden geopend, daarover later meer.
Evenementenkalender
Ook de komende weken zijn er weer diverse evenementen gepland voor jong en oud.

Vrijdag 24 februari - Kindercarnavalsoptocht
09.45 uur, Rosmalen (Zandhazendurp)

Vrijdag 24 februari - Seniorencontactmiddag / op de koffie
14.00 uur, Ons Trefpunt

Zondag 26 februari - De Mallehoazen carnaval
14.11 uur, Rosmalen (Zandhazendurp)

Dinsdag 21 maart  - Openbare wijkraad vergadering
20.00 uur, Ons Trefpunt

Zaterdag 25 maart Voorjaarsschoonmaak Dierenpark Maliskamp en Speeltuin ‘t Lijsterbosje
13.00 - 16.00 uur, ‘t Lijsterbosje / Dierenpark
 
Vrijdag 31 maart Op de koffie
14.00 uur, Ons Trefpunt 
Lees verder
Social Media
  Volg ons op: 

facebook.png  twitter.png  linkedin.png 
Contact | Colofon | Verzorgd door Ceweb