Nr: 15-07-2017
Herbestemming klooster: uw mening telt!
bernadetteklooster_2.jpg

Zoals bekend stroomt het Bernadetteklooster langzaam leeg, en verhuizen de zusters naar diverse lokaties in de regio Nijmegen. Daarom zal binnen nu en een jaar het Bernadetteklooster in onze wijk leeg komen te staan.

De wijkraad vindt het belangrijk te horen wat uw voorkeuren zijn voor de herbestemming. U krijgt daarom via het onafhankelijke onderzoekbureau Meet4Research een paar vragen hierover voorgelegd. De vragen sluiten aan op de brainstorm sessie die tijdens de openbare wijkvergadering van 20 juni jl. is gehouden. We hopen op uw deelname en nemen de uitkomsten mee in gesprekken met de betrokken partijen. Uw inbreng wordt anoniem verwerkt. 
 
Ook ideeën over de herbestemming van het Bernadetteklooster in Maliskamp? Vul dan nu de enquete in. Uw mening telt!
 
Stuur een email naar onderzoek@mobielcentre.nl en u ontvangt een unieke link naar de enquete. De vragenlijsten liggen ook bij de Buurtmarkt Maliskamp.
 
Lees verder
Dierenpark Maliskamp Sponsoractie
Dierenpark_Maliskamp_sfeerfoto.jpg

Een goed onderbouwd plan, financiële toezeggingen van diverse instellingen, een grote sponsoractie, en zeer veel vrijwilligers die zich inzetten om een nieuw hoofdgebouw te realiseren voor Dierenpark Maliskamp. “De groenste wijk van Den Bosch” blijft investeren in de leefbaarheid van de wijk.

Er is inmiddels iets meer dan de helft van de benodigde gelden binnen, en de werkgroep is een sponsoractie gestart voor de overige benodigde gelden. Bedrijven kunnen dit project zowel financieel ondersteunen als in natura. Er zijn diverse sponsorpakketten beschikbaar.

Afgelopen week is er een persbericht uitgestuurd, waarin wordt opgeroepen om dit geweldige project te steunen.

Meer weten? Neem dan contact op met Sander van der Heijden, of kijk op de website.
Lees verder
Werkgroep zoekt oplossing voor overvolle basisschool
_mg_5213.jpg

Basisschool De Masten is vol, en er is helaas een wachtlijst voor de komende 3 (!) jaar.

Dit hele schooljaar heeft directrice Margje Bielars samen met het schoolbestuur overleggen gehad met de gemeente. Een aantal weken geleden heeft de gemeente aangegeven dat zij geen (tijdelijk) uitbouw van de school zullen realiseren. Deze informatie is gedeeld met de voorzitter van de wijkraad en de MR. Mogelijk zult u hier op termijn via deze kanalen meer van vernemen."
 
Vanuit de Wijkraad Maliskamp is nu een werkgroep in oprichting. We zijn er namelijk van overtuigd dat er voor alle kinderen in Maliskamp plek zou moeten zijn op de basisschool in de wijk!
 
De werkgroep gaat zich richten op een structurele oplossing. We kijken dus naar schooljaar 2018-2019 en verder. Daarnaast kijkt stichting Wijkbelangen Maliskamp samen met de directie van de school en Cello of ze op korte termijn de handen nog meer ineen kunnen slaan in het zoeken naar oplossingen.  
 
Begin september zullen wij als werkgroep voor de eerste keer bij elkaar komen om een plan de campagne op te stellen.
 
Wilt u aansluiten bij de werkgroep, hebt u goede ideeën of (helaas) schrijnende verhalen, spreek een van ons aan en ga naar de website!
Lees verder
Bernadetteklooster krijgt (tijdelijk) nieuwe bestemming
Per schooljaar 2017/2018 zal in de wijk Maliskamp een nieuw initiatief voor hoogkwalitatief internationaal georiënteerd onderwijs starten. Basisschool Misha de Vries is een particulier gefinancierde school, opgericht door Stichting Magnolia. De richting van de school is katholiek. De school zal vooralsnog beginnen met een groep 1/2, met zo’n 10 kinderen aan de ‘start’. Per 2018/2019 zal daar een groep 3 bijkomen; per volgend schooljaar volgt een nieuw leerjaar.
 
De Congregatie Zusters van het Heilig Hart biedt Stichting Magnolia voor de komende twee schooljaren ruimte in de vleugel van het Bernadetteklooster die tot heden in gebruik is als bestuurscentrum (Bernadettestraat 4).

Gedetailleerde informatie over de school is te vinden op www.stichtingmagnolia.org. Op donderdag 10 augustus, 20:00 uur, en donderdag 24 augustus, 20:00 uur, vinden informatieavonden plaats voor geïnteresseerde wijkbewoners. Tijdens deze avonden zullen de plannen nader worden toegelicht.

Meer informatie is te vinden op de website van onze wijk.
Lees verder
Peerke Smulders overleden
PeerkeSmulders.jpeg

Een bijzondere, eigenzinnige, teruggetrokken en toch altijd betrokken Maliskamper is van ons heengegaan.

Peerke Smulders is afgelopen zaterdag na een noodlottig ongeval overleden. Hij is 97 jaar geworden.

Hij woonde zijn hele leven al in Maliskamp. Bewust op de achtergrond, als een kluizenaar op zijn boerderij aan de Maliskampsestraat. Van hem had al deze aandacht niet gehoeven, maar het verlies van zo'n markante Maliskamper verdient uw attentie. Er is inmiddels in besloten kring afscheid van hem genomen. We gaan hem zeer missen.

Rust zacht Peerke.
Buurtpreventie: zomervakantie!
 Buurtpreventie___sticker.jpg

De zomervakantie is begonnen! Helaas is het juist nu belangrijk om te letten op verdachte situaties in onze wijk. Meldt je daarom nu nog aan voor de buurtpreventie app via buurtpreventiemaliskamp@gmail.com. 145 mede-wijkbewoners gingen u inmiddels voor.

Doe mee, en ben alert. Samen voor een veilige en leefbare wijk!
Lees verder
Nieuwe website live!

WijkMaliskampHome1.jpeg

Na ruim een half jaar voorbereidingstijd is begin juli dan eindelijk de nieuwe website van de Wijk Maliskamp live gegaan. "Een enorme stap voorwaarts", zegt Sjoerd van Leeuwen, die samen met mede-wijkbewoner Marjan Kleinen alle verbeteringen en aanpassingen heeft gemaakt in nauwe samenwerking met Cedric Schretlen van Ceweb.

"De nieuwe website heeft een modernere look-and-feel gekregen, en betere navigatie, een visueel aantrekkelijkere homepage, een informatievere nieuws sectie, een sterke verbeterde evenementen pagina, de nodige updates over de 2 bestuurlijke organen in de wijk (Wijkraad en Wijkbelangen) incl. alle benodigde contact informatie, en last-but-not-least een Facebook feed met alle Facebook berichten zodat u altijd op de hoogte blijft van de laatste nieuwtjes (ook als u geen Facebook heeft). Daarnaast is de website geoptimaliseerd om ook mobiel te kunnen bekijken (vanaf je telefoon of tablet)."

Nu we live zijn vragen we om uw hulp en feedback.

  • Wat vindt u van de website? Alle feedback welkom!
  • Heeft u nog suggesties qua inhoud of vormgeving? We horen het graag.
  • Heeft u nog foto-materiaal dat we mogen gebruiken? Deel het met ons!
  • Deel uw leuke nieuwsfeitjes, of tip ons over interessante en relevante evenementen.
  • Nog een foutje ontdekt? Laat het ons weten.

Al uw vragen en opmerkingen kunt u sturen naar: webredactie@wijk-maliskamp.nl

Lees verder
Social Media
  Volg ons op: 

facebook.png  twitter.png  linkedin.png 
Contact | Colofon | Verzorgd door Ceweb