Nr: 10-01-2020
Nieuwjaarsborrel in Theetuin ‘Het Klooster’
Nieuwjaarsborrel_2020.jpg
Vind je het zomer event en de kerstborrel op school ook altijd zo gezellig? Kom dan zaterdag 11 januari aanstaande vanaf 16 uur het nieuwe jaar inluiden bij de theetuin van het voormalige Bernadetteklooster. Samen kunnen we gezellig een glühwein of warme chocolademelk drinken bij de vuurkorf. Voor de kinderen zijn er leuke activiteiten zoals een speurtocht met zaklamp, knutselactiviteiten en marshmallows roosteren. Spread the word om met zoveel mogelijk leuke buurtgenoten het glas te heffen!
Lees verder
Maliskamp Magazine Nu Verkrijgbaar!
 Kaft_MaliskampMagazine_20191124_kl_header.jpeg

Nu verkrijgbaar in een beperkte oplage: het unieke eenmalige Maliskamp Magazine! Aan bod komen o.a. de historie (parochie, kerk, klooster, school en verenigingsleven), de geweldige wandelroutes en Boer Peer Smulders.

Ga snel naar 
Buurtmarkt Maliskamp en neem er één (of meerdere) mee. Op=Op
Lees verder
Eikenprocessierups ecologisch bestrijden
Vogelhuisje.jpg

Naar verwachting zullen we ook in 2020 overlast ondervinden van de eikenprocessierups. De Gemeente Den Bosch kiest ervoor natuurlijke vijanden te huisvesten om de plaag tegen te gaan. Zij gaan 600 mezenkasten ophangen in de hoop dat er komend voorjaar mezenkoppels intrekken. Mezen zijn namelijk dol op rupsen. Sinds vorig jaar hangen er overigens al kastjes in de speeltuin en het dierenpark (initiatief van Stichting Wijkbelangen).
 
Naast het ophangen van vogelhuisjes woren er ook andere natuurvriendelijke maatregelen getroffen. Zo worden er kruidenrijke bermen ingezaaid en worden er lieveheersbeestjes uitgezet. Naast deze maatregelen blijft de gemeente ook rupsen wegzuigen uit de eikenbomen.
 
Lees verder
Contact | Colofon | Verzorgd door Ceweb