Nr: 27-10-2012
dierenpark.jpg
Beste wijkbewoners,
Met deze tweede nieuwsflits informeren we u over de verdere voortgang van de renovatie van het dierenparkje in Maliskamp eind september t/m derde week van oktober.
Eind september
Het laatste weekend van september is er in de stralende zon hard gewerkt door een groot aantal vrijwilligers, vooral uit de wijk, en medewerkers van leverende bedrijven. Zo is samen met Van Zoggel het pleintje voor het hoofdgebouw opnieuw bestraat met klinkers. Daarnaast zijn diverse sleuven gegraven voor de leidingen van de electra en de beregeningsleidingen die Van der Camp uit Nuland heeft geleverd. Door het gebruik van deze leidingen in combinatie met de reeds aanwezige grondpomp kunnen we 1) goedkoop grondwater gebruiken en 2) op vijf verschillende plaatsen in het dierenpark water tappen. Dat levert een grote bijdrage aan de kwaliteit van voeren voor onze vrijwilligers: minder sjouwen met zware gieters en sneller water kunnen geven.
Verder is er divers timmerwerk verricht. Onder meer de twee hokken naast het hoofdgebouw zijn omgebouwd, waarbij deuren en ramen zijn verplaatst.
De landschapsarchitecten Mirjam en Roy Wouters van Burobol waren die dag ook aanwezig om de maten van de bouwobjecten uit te zetten, waaronder de ovalen. Mirjam heeft de ontwerpen gemaakt die op de folder staan en de verdere details die nodig zijn voor de renovatie. Daar heeft ze heel veel tijd in gestoken waar we haar heel dankbaar voor zijn. De mooie folder is trouwens gedrukt door Joeri Media tegen een goede prijs en ook het spandoek dat enkele weken in september meehielp om aandacht te schenken aan de renovatie was van zijn hand.

dierenpark_1.jpg
De bestrating bij de hoofdingang wordt gelegd
De eerste twee weken van oktober
Het eerste weekend in oktober was het weer bar en boos. Desondanks zijn een groot aantal vrijwilligers verder gegaan met het timmerwerk en met de accent cirkel in het midden van de het dierenparkje. Tevens zijn de houten boomkorven van De Kastaan geplaatst. Deze boomkorven zijn nodig om de boomschors te beschermen tegen de geiten.
Het tweede weekend van oktober zijn de waterpunten afgewerkt en hebben Robin en Jurjen meerdere lekkages van de bestaande waterleiding weten te repareren. Daarnaast zijn de boeiboorden vernieuwd met hout gekocht bij Imabo. Dit bedrijf heeft tevens gratis golfplaten ter beschikking gesteld voor de vervanging van de daken van de hokken, een geweldige sponsoring! Bij dit bedrijf hebben wij al enkele weken dankbaar allerlei (kleiner) materiaal aan kunnen schaffen nodig voor het vele werk dat al is verricht. Ook de gemeente mag vermeld worden. Zij helpen al enkele weken mee om afval op te halen.

dierenpark_2.jpg
De laatste leidingen (water, afvoer, electra) worden ingegraven

dierenpark_3.jpg
De laatste leidingen (water, afvoer, electra) worden ingegraven

De derde week van oktober
Tussen de weekenden door heeft Van der Veeken nog veel werk (en grond) verzet om de nieuwe weides qua grond goed leggen en de accentrand af te maken. Afgelopen week heeft het bedrijf gras ingezaaid. Nog net op tijd om het wat te laten groeien met de paar warme dagen die er nu nog zijn.
Voor het hoofdgebouw bleek dat tijdens de verbouwing geen uitstel meer te verkrijgen was voor een nieuwe vloer. Deze onderhoudsklus moest er ineens toch tussendoor. Gelukkig kon een en ander gecombineerd worden met de bankjes en is snel een nieuwe betonvloer gestort. De bankjes verkrijgen wij overigens tegen een schappelijke prijs van Jeroen van Lith.
Tot slot is in het hoofdgebouw ook de electra vernieuwd met dank aan Piet Bacx (PiBa Electro) voor deze werkzaamheden.

dierenpark_4.jpg
Werk aan de winkel met de cirkel.

dierenpark_5.jpg
Het hoofdgebouw heeft een gedaantewisseling ondergaan.
Vooruitblik
Het is de komende weken nog hard werken voor alle betrokkenen om zoveel mogelijk gereed te hebben voor de winter. Zo worden de verblijven nog in de zwarte beits gezet en worden hekken (terug)geplaatst. Ondanks enkele tegenvallers qua extra onderhoud, liggen we nog goed op koers. Onze dank gaat wederom uit naar de vele vrijwilligers die hebben meegeholpen met klussen of het verzorgen van de inwendige mens met heerlijke lunches.

Over enige tijd volgt weer een volgende nieuwsmoment. Tot dan…

dierenpark_6.jpg
De accentcirkel is vorige week afgerond.

dierenpark_7.jpg
Op deze foto zijn de boomkorven mooi te zien.

dierenpark_8.jpg
Na het inzaaien van het gras is het terrein met linten afgezet door Robin en een paar kinderen.
Ontwerp en meer informatie
ontwerp.jpg
Lees verder
Deze renovatie is mede mogelijk gemaakt door:
Rovero – volière en knaagdierenverblijf
www.rovero.nl

Ad van Nunen – nachtverblijven
www.dierenspeciaalzaakvannunen.nl

Van der Veeken - grondverzet
www.vanderveekenrosmalen.nl

Van der Donk - bestratingsmateriaal
www.firmavanderdonk.nl

Van Zoggel - bestraten
www.vanzoggelbestrating.nl

Van der Camp - beregening
www.vandecampvof.nl
John Vos Capelle– materialen en gereedschappen
www.voscapelle.nl

Roestenburg - beplanting
www.roestenburgkwekerijen.nl

Van Tuyl metaalrecycling – oud ijzer e.d.
www.oudijzerbrengen.nl

Buro Bol – ontwerp
www.burobol.nl

De Kastaan – hekwerken
www.dekastaan.nl

Imabo – diverse bouwmaterialen
www.imabovanhoof.nl
Contact | Colofon | Verzorgd door Ceweb