Nr: 18-03-2014
27 maart: Openbare vergadering van de Stichting Wijkraad Maliskamp
Op 27 maart is een openbare wijkraadvergadering voor de inwoners van Maliskamp van 20.00 tot 22.00 uur in het Trefpunt, St. Jozefstraat 1.
Lees verder
29 maart: Bladharkmiddag in het Lijsterbosje en het dierenparkje
De lente komt in zicht! Het voorjaar is al weer begonnen en de kinderen kunnen weer lekker buiten spelen. Alleen … onze speeltuin en dierenparkje kunnen nog wel een schoonmaakbeurt gebruiken!

Kom dus weer helpen samen met je ouders, opa’s, oma’s, buurman of buurvrouw met het schoonmaken en opruimen van onze speeltuin en dierenparkje! Neem je hark, kruiwagen, bezem of schrobber mee op zaterdag 29 maart om 13.00 uur. Wij zorgen voor iets lekkers tussendoor en na afloop is er een borrel met een hapje als dank voor jullie inzet voor onze wijk. Iedereen is van harte welkom om mee te harken.

bladharken.jpg

De bladharkmiddag wordt georganiseerd door MALISKAMP EVENTS, een werkgroep van Stichting Wijkbelangen Maliskamp.
Lees verder
Maliskamp op 12 informatieborden belicht
informatieborden_ignace.jpgMaandag 17 maart 2013 wordt om 9:30 uur bij de entree van Maliskamp vanaf de A59 het eerste van twaalf informatieborden geplaatst, die samen dit voormalige kerkdorp in beeld brengen. Het gaat om een particulier vrijwilligersinitiatief, waaraan een jaar is gewerkt door oud-Maliskamper Wim Veekens, een groot kenner van de oorsprong van plaatsnamen uit deze regio met de hieraan verbonden geschiedenis, en beeldend kunstenaar/arts-publicist Ignace Schretlen, die eerder de "Kleurencirkel A59" en het mozaïek van het Bossche Benkske in Maliskamp heeft ontworpen, voor wie dit overigens zijn laatste locale project is.

Archiefonderzoek leverde  boeiende informatie op. Een aantal borden komt op plekken waar nog sporen van het verleden zichtbaar zijn.

Benieuwd waar de borden staan?
Lees verder
21 april: Paasfestijn Maliskamp
De lente is begonnen en het is al weer bijna Pasen!

Ook dit jaar staat op 2e paasdag (21 april) om 11.00 uur voor iedereen uit Maliskamp de koffie, thee en ranja klaar op de zandverstuiving

Kom paaseitjes zoeken
Voor de kinderen gaat de paashaas weer eitjes verstoppen op de zandverstuiving. Kom je ook mee zoeken? Je kunt de plek vinden, door de ballonnen vanuit Maliskamp vanaf de rotonde te volgen... Ook is er genoeg tijd om heerlijk te spelen. Trek een oude broek aan en breng je laarsjes mee. Natuurlijk kun je ook een bal, emmertjes en schepjes of een vlieger meebrengen.

paasfeest.JPG

Breng zelfgemaakte taart mee
Voor bij de koffie, thee en limonade zouden we het leuk vinden als je een zelfgemaakt taartje, cake of wat hartigs meebrengt. Ook zal er een vuurkorf branden zodat we lekkere marshmallows kunnen roosteren.

Wij kijken uit naar jullie komst op 21 april om 11.00 uur op de zandverstuiving!
Ingeborg, Jan, Rowena, Yvonne
Lees verder
11 mei: Maliskampse Bosloop
Maliskamp loopt weer warm.......
Op zondag 11 mei ben je van harte welkom, als deelnemer of als supporter, bij de Maliskampse Bosloop. Je kunt kiezen voor 5 km of 10 km. De route voert door het prachtige bos van Maliskamp. Zowel ervaren als beginnende lopers zijn van harte welkom. De start is om 10.30 uur bij voetbalvereniging Maliskamp, Jos de Letterlaan 11, Rosmalen. Wil je meedoen? Schrijf je dan in via www.inschrijven.nl Je startnummer haal je 11 mei op in de kantine van de voetbalvereniging. Deelname 4 euro.
Tot ziens op 11 mei! Frank, Hans, Josje, Maartje, Roelf

bosloop.JPG

Kidsrun
Voor de kinderen tot 12 jaar is er een Kidsrun van 1 km in het bos om de sportvelden. Deelname is gratis. Alle deelnemers ontvangen na afloop een mooie herinnering. De start is om 10.00 uur. Ook vanaf de voetbalvereniging Maliskamp.

Loopclinic
Heb je nooit gelopen en wil jij toch meedoen aan de Bosloop, schrijf je dan in voor de iRun clinic In Maliskamp! iRun is het loopconcept van onze sponsor Run2Day. iRun laat zien dat hardlopen niet saai of ingewikkeld is, maar leuk, ontspannen en gezond! Een iRun clinic bestaat uit 6 trainingen de kosten hiervoor bedragen €29,95 De clinic start op 15 maart in Maliskamp i.s.m. Running Therapie Rosmalen en is een uitstekende voorbereiding op de Maliskampse Bosloop. Wil jij meedoen? Schrijf je snel in via www.iRun.nl

Lees verder
Parochie stopt met Pennings
ROSMALEN - Parochie H. Maria in Rosmalen is de samenwerking met ontwikkelaar H. Pennings gestopt voor de plannen rond de Bernadettekerk in Maliskamp. Dat laat het parochiebestuur deze donderdag weten in een persbericht. De Bernadettekerk staat al jaren leeg en plannen liepen tot dusver steeds op nul uit....
kerk.JPG
Lees verder
Contact | Colofon | Verzorgd door Ceweb