Datum: 3-09-2017
 
 
   
Open Huis Bij Bomans op de nieuwe lokatie
IMG_5426.jpg  Burendag 2017

Wijkraad Molenhoek houdt op zaterdag 23 september open dag op de nieuwe lokatie.
'Bij Bomans' is verhuisd naar een schoolwoning van de basisschool de Troubadour aan de Mozartlaan 13. 
Wijkbewoners zijn zaterdag van 13.00 – 16.00 uur welkom. Vrijwilligers geven dan informatie over de lopende activiteiten. De koffie staat klaar.  Lees meer


Wandelen
Elke woensdagavond om 19.00 uur vertrekt er een groepje mensen die al wandelend de wijk verkennen. Over twee maanden lopen we weer in het donker, dus grijp nu uw kans om onze omgeving met wat buurtgenoten sportief te verkennen en zo uw conditie op peil te houden!! We zijn na een uurtje weer terug zodat u nog naar het Journaal kunt kijken.
Voor inlichtingen en eventuele opmerkingen mail naar: annemiekceelaert@hetnet.nl

Kent u overigens onderstaande routes door ons gebied?  Van 3, 5 of 7 km. Ze zijn hier te downloaden met plattegrond, of gratis te leen bij de startpunten.

Zingen Bij Bomans start weer op woensdag 6 september
zingen.png Lees meer over zingen

Film Bij Bomans donderdag 7 september
youth2_1.jpg
De eerste film dit seizoen is Youth. Lees meer
Wanneer: donderdag 7  september
Waar: Bij Bomans Mozartlaan 13
Tijd: 19.30 inloop met koffie
Aanvang film: 20.00 uur
Nazit: 22.00      
 
Meer over Film 'Bij Bomans'

Bloemschikken
Op onze nieuwe locatie zullen we weer samen wat creatiefs bedenken, hoewel de ruimte iets kleiner is. Dit is gepland medio oktober en december. Een juiste datum weten we nog niet, maar u kunt de agenda op de website raadplegen. 

Op de Open Dag 'Bij Bomans' op zaterdag 23 september zijn wij er ook.  
Lees meer over Bloemschikken.  
serveimage.jpg

Idee voor lezingen??
Wie wil zijn verhaal vertellen aan andere buurtbewoners? Of kent iemand met een mooi verhaal, of interessante hobby, beroep of ervaring.  Mail het naar Maria van der Sommen: sommen@xs4all.nl of bel 06 412 69 168. Lees hier over de lezingen van en voor buurtbewoners die in 2016 / 2017 gehouden zijn.

80-plus-groep
De 80-plus-groep die 1x per maand van 15.00 - 17.00 uur bij elkaar komt gaat in het nieuwe seizoen naar de dinsdagmiddag. Voor informatie de heer L. Buis mail: loutbuis@home.nl Lees meer

Bij Bomans voor iedereen
'Bij Bomans' is er voor alle wijkbewoners. Jong en oud. Iedereen kan aan de activiteiten deelnemen. Maar ook iedereen die met een groep mensen iets wil organiseren kan in overleg de faciliteiten van 'Bij Bomans' gebruiken: locatie, inzet van gastvrouwen, vermelding in nieuwsbrief, en activiteitenagenda, op de site etc.

Samen eten Bij Bomans
      filemanager.jpg
Na zes succesvolle gastendiners is het helaas niet mogelijk gebleken om op de nieuwe locatie aan de Mozartlaan de kookactiviteiten voort te zetten. Enerzijds omdat er geen ruimte is voor de keuken en anderzijds de bereikbaarheid van het bovenlokaal is voor een groot deel van onze gasten een probleem. Lees meer

Dag van het Kanaalpark 17 september
De dag die in het teken staat van ontdekken, proeven en bewonderen.  Verrassend hoeveel er al te zien is dit nieuwe stuk natuur. Op 17 september zijn er natuurwandelingen, er worden vogels gespot,  je leert wat kun je eten uit de natuur, er is een informatiemarkt en verkoop van lokale producten als vlees, groenten en honing. Voor kinderen is er een ontdekspeurtocht De dag wordt gehouden rond Stadsboerderij Eyghentijds Lunerkampweg 5  5245 NB Rosmalen en duurt van 11-17u.
Kanaalparkdag.JPG

De leesgroep van Bij Bomans
Bij de start van “Bij Bomans” werd er gevraagd waar de belangstelling van de geïnteresseerden naar uitging. Een groepje mensen wilde graag starten met een leesclub. Hier ontstond onze groep: 6 vrouwen en 1 man.
Lees meer over de leesgroep of vraag naar hun ervaringen als jezelf een leesclub wil beginnen.
index.jpg

De Kastanjebomen in de zomer bruin
 Chopinlaan.JPG Chopinlaan
Er zijn grote zorgen over de paardenkastanjes in onze wijk. De kastanjes zijn besmet met de kastanje-mineermot (en in de Driebergenlaan ook nog met de kastanje-bloedingsziekte). De Werkgroep Openbare Ruimte en Groen overlegt met de Gemeente Lees meer o.a over wat u zelf kunt doen om te te zorgen dat de ziekte zich niet verspreidt.

©2015 Wijkraad Molenhoek Rosmalen
www.wijkmolenhoek.nl - Facebook - info@wijkmolenhoek.nl