Datum: 1 mei 2018
 
 
   
Aanmelden bezoek aan stoom gemaal op 19 0f 20 juli
gemalen.png Zoals afgesproken bij de lezing van Carlos Ceelaert over gemalen, houdt hij voor geïnteresseerden een excursie naar de gemalen Caners en Gewande.
Meld je aan via c.ceelaert@outlook.com met je voorkeursdatum: 20 of 27 juli. Je krijgt dan nader bericht.
Lees meer

Boek over molens in Rosmalen
Bij de boeiende lezing over de geschiedenis van molens en specifiek over de molen in onze wijk werd er ook gesproken over het nieuwe boek over de molens van Rosmalen in het verleden en het heden. Intekenen op boek kan tot 1 juni met korting. Meer informatie. De molen is iedere zaterdag open voor bezoek.
Foto_kaft_en_voorzijde_profofolder__N.van_Roosmalen___3_.jpg

Vandalisme in het Rooseveltpark
Een trieste ontdekking:
De
Bijenboom, een boom, geplant bij het afscheid van Bea Wever, is zwaar beschadigd. Lees meer
De boom heeft niet zomaar deze naam gekregen: door de grote hoeveelheid bloesem levert hij veel voedsel aan de bijen. En voor bijen wordt in het Rooseveltpark veel gedaan, ze hebben in het park een
eigen plek.
Als hij volgroeid is kan de boom wel 15 meter hoog worden.


Bomen aan de Chopin- en Debussylaan
Chopinlaan.JPG
Een 3-tal wijkbewoners zijn een werkgroep aan het formeren die zich gaat buigen over een plan ‘herinrichting bomen’ aan de Chopin- en Debussylaan. Het doel is om de gemeente in actie te laten komen, zodat lege plekken opgevuld worden en onze buurt groen blijft, voordat andere (zieke) kastanjes gerooid moeten worden. Lees meer.

Zingen Bij Bomans treedt op in de Bies
De zanggroep van Bij Bomans (25 leden) zingt iedere woensdagmorgen met veel plezier en geeft af en toe een uitvoering: bij De Bies op 9 mei. Bedoeld voor bewoners van de Bies.
Er ligt ook weer een leuk plan klaar om een openbare zangmiddag te organiseren bij het zangfietspad en park langs het spoor op zondag 1 juli of  zondag 8 juli. Daar hoort u nog meer van!
zingen.png

Samen fietsen op 2 mei
fietsen.jpg 
We fietsen weer op woensdag 2 mei om 14.00 en vertrekken vanaf Bij Bomans Mozartlaan 13.
Lees meer over Fietsen Bij Bomans

Weet u wat de overheid in uw buurt gaat doen?
omgevingsalertapp.png
Een nieuwe dakkapel bij de buren, het kappen van bomen, een evenement. U blijft op de hoogte van plannen die de leefomgeving beïnvloeden met de OmgevingsAlert app. Op een duidelijk kaartje, een lijstje of met push-berichten krijgt u informatie. Andere vormen van bekendmaking van overheidsplannen.

Film: Argo donderdag 24 mei 20.00 uur Bij Bomans

De thriller ‘Argo’ gaat over de, echt gebeurde, gijzeling van 6 Amerikaanse diplomaten in Teherean in 1979. Een CIA-agent, Tony Mendez, zet een reddingsoperatie op. Een spannende film, waarin de Amerikanen die de operatie uitvoeren vanuit de Canadese ambassade, keer op keer bijna ontmaskerd worden. Zal de Iraanse huishoudster van de Canadese ambassadeur de onderduikers op het laatste moment verraden? Of zullen de fanatieke Iraniërs, die de versnipperde foto's van alle ambassademedewerkers met engelengeduld aan elkaar plakken, toch nog de ontsnapte diplomaten tegenhouden net voor ze op het vliegtuig naar Zürich stappen?

 fullsizeoutput_2d9f.jpeg

Locatie Bij Bomans Mozartlaan 13 Inloop met koffie vanaf 19:30 Aanvang film: 20:00 Nazit vanaf: 21:30


Voetgangers oversteekplaatsen bij het winkelcentrum
Er is dringend behoefte aan zebra's richting Brederostr. en Vondelstr. Het beste bij de uitritten van de parkeerplaats. Ook aan de oostzijde over de Slauerhoffstr. Dat geldt ook voor een oversteek over de Oude Baan ter hoogte van de Slauerhoffstr.-Sweelincklaan. De lange rij winkelwagentjes op de hoek van de Slauerhoffstr. is hinderlijk voor voetgangers. De Werkgroep RO&V overlegt met de gemeente en de beheersgroep van Molenhoek
zebra_crossing_987868__340.jpg

Het wijk- en buurtbudget stand van zaken
Wat is er aangevraagd, toegekend en afgewezen in Rosmalen Zuid? Lees hier

Andere wijken hebben ondere andere aangevraagd:

 • Fontein IJzeren Kind
 • Het Maken En Bezorgen Van Wijkkrant De Hint
 • Broers En Zussendag Cello
 • Tafeltennistafel In De Speeltuin In Orthenpoort
 • Evenementenverzekering
 • Afghaanse Kookactiviteit
 • Solistenconcours Jeugd Nuland En Vinkel
 • Sporten Voor Ouderen
 • Scootmobieltocht
 • Staande Tentoonstellingsborden   
  Alles wat aangevraagd is in de overzichten onder aan deze pagina

Buitenbad van zwembad Kwekkelstijn later open
De overkapping van het zwembad heeft vertraging opgelopen. Daarom gaat het buitenbad van Kwekkelstijn niet eind april zoals gebruikelijk maar later open. Eerst dacht men aan half mei, maar nu is de streefdatum 2 juni. De exacte datum komt op de site van Kwekkelstijn te staan.

Bezoek aan Kwekkelstaete
Bent u geïnteresseerd in vrijwilligerswerk voor Kwekkelstaete, of wil u zo maar eens komen kijken, dan nodigen wij u graag uit om op 2 mei tussen 15.00 -16.00 uur met ons kennis te maken in de Willem Elsschotstraat 10. Er is dan een vrijwilligster aanwezig. Lees meer
Voor meer informatie bel naar 073-523 67 84
en vraag naar Gerry Moeskops of mail naar g.moeskops@philadelphia.nl
kwekkelstaete_3.jpg

©2015 Wijkraad Molenhoek Rosmalen
www.wijkmolenhoek.nl - Facebook - info@wijkmolenhoek.nl