Datum: 1-12018
 
 
   
Film: Welcome, Bij Bomans maandag 1 oktober 2018
Welcome vertelt ons een groot liefdesverhaal. Hoe ver zou jij gaan voor het meisje van je dromen? De twee hoofdpersonages in Welcome staan voor deze vraag en slepen ons met hun verschillende antwoorden mee in een prachtig verhaal over de liefde, loyaliteit en sociale misstanden.Welcome draait om de zeventienjarige Bilal, gevlucht  uit Koerdistan. Niet vanwege zijn veiligheid, maar om naar zijn vriendin in Londen te gaan.  Welcome brengt ook de sociale en politieke problematiek rond de vluchtelingen bij Calais in beeld. De ex-vrouw van Simon heeft een belangrijke rol als hulpverlener die voedsel en kleding uitdeelt onder de gestrande vluchtelingen. De Franse wetgeving die het verbiedt om hulp te verschaffen aan mensen zonder verblijfsvergunning wordt in beeld gebracht.

welcome.jpg                 v1.bTsxMTMxNjA1MTtqOzE3OTA1OzEyMDA7MTUzNjsyMDQ4.jpg
Locatie: 'Bij Bomans' Mozartlaan 13, Rosmalen, Inloop met koffie vanaf: 19:30 uur, Aanvang film: 20:00 uur  Nazit vanaf: 21:30 uur, Toegang gratis voor koffie vragen we een bijdrage van 1€
De volgende filmavond is op 5 november en komt de film: Yo Tambien

Open Dag Bij Bomans 2018
De eerste foto's van de geslaagde Open Dag Bij Bomans. Er was veel belangstelling voor de activiteiten van Bij Bomans en voor de informatie van de Gemeente over groene daken. Ook bij de stand van de seniorenraad waren veel bezoekers.

Bericht over lezing
Zoals u weet wordt er een groot aantal keren per jaar een lezing gegeven Bij Bomans.
De Lezingencommissie is bezig met de voorbereiding daarvan.
De commissie houdt zich aanbevolen voor mensen (binnen of buiten de wijk) die een verhaal kunnen en willen houden over een interessant onderwerp.
Tevens houdt de commissie zich aanbevolen voor onderwerpen waarover wijkbewoners graag iets over willen weten en die zich lenen voor een lezingavond.
Als u iemand of een onderwerp wilt aandragen, dan kunt u dat doen bij Ben vd Reek mail:  bvdreek@home.nl of bel
06 183 032 81.
Hartelijk dank voor uw betrokkenheid.

Laatste ontwikkelingen Coudewater
Na de openbare wijkvergadering van wijkraad Mailiskamp van 26 juni heeft deze wijkraad een brief aan Ggz Oost Brabant opgesteld met aandachtspunten voor de herontwikkeling van Coudewater. Dit heeft geleid tot een gesprek op 18 september. Ggz Oost Brabant heeft in dat gesprek nadere informatie gegeven over de stappen die in de zomer zijn gezet in het selecteren van een geschikte ontwikkelaar.
Lees meer
Coudewater_5.JPG

Wandelen iedere woensdag van 19.00-20.00
Iedere woensdag avond wandelen we van 19.00 – 20.00 met een wisselend groepje wijkbewoners. Iedereen kan aansluiten. Verzamelen in winkelcentrum Molenhoek bij de DA. Vaak kom je dan een verassende situatie tegen.

2018_09_26_19.20.06.jpg                            


Gastendiners Bij Bomans
Logo_Kookgroep_Bij_Bomans_afb_links.jpg
De gastendiners worden gehouden in het restaurant van de tennisvereniging aan de sportlaan 26. In september was dat weer heerlijk. Het eerstvolgende gastendiner op 2 oktober, is vol geboekt. U kunt zich aanmelden voor het gastendiner van 6 november.  Dit kan tot 29 september via etenbijbomans@wijkmolenhoek.nl of  06-17946995. Meer weten over de Gastendiners van Bij Bomans? Kijk hier

Voorbereiding wijkschouw
Voor het eerst  komt er een gezamelijke wijkschouw door de werkgroep Openbare Ruimte en Groen en de werkgroep Ruimtelijke ordening en Verkeer. Gekeken wordt o.a naar de stand van de groenvoorziening, de staat van de bestrating, de 30 km zones, naar onveilige situatie voor mensen met kinderwages of rollators. De plaatsing van  prullebakken, de drempels, bewegwijzering enz. De knelpunten worden samen met de gemeente aangepakt. Hans Broeksteeg en Pieter Kniknie gaan de wijkschouw voorbereiden.
Ziet u als bewoner situaties die aandacht van de gemeente vragen gebruik dan de
Buiten Beter App. De gemeente reageert meestal heel snel op de meldingen.

Uirit tankstation BP naar de Molenstraat
uitrit_bp__1_.jpeg
Enkele bewoners, wijkraad Molenhoek en de gemeente voeren overleg over de uitrit  van het tankstation. De beplanting bij de heg is al verwijderd  zodat het verkeer vanuit de Rooseveltlaan beter zicht heeft op het verkeer dat het benzinestation verlaat. De voorgestelde drempel bij de uitrit tussen de haaietanden en het rode fietsasfalt moet nog door de betrokken partijen besproken worden.

Drempels in de Felix Timmermanslaan
Op verzoek van bewoners en de wijkraad worden er in de Felix Timmermanslaan in de rechterbaan snelheidsremmers (drempels) aangelegd om de verkeersveiligheid te verhogen door de snelheid te verlagen.
felix_timmermanslaan.jpeg

Den Bosch Data Week 29 oktober t/m 3 november
Eind oktober is ‘s-Hertogenbosch een week lang het decor voor alles wat met data te maken heeft. Op verschillende plekken in de stad kun je kennis maken met wat data kunnen betekenen voor ons. Welke kansen ontstaan voor professionals, studenten, ondernemers en het brede publiek. Denk dan aan mobiliteit, duurzaamheid en energie, gezondheid, veiligheid en agri-food. Er komen demonstraties, workhops en sprekers. Lees meer
DBDW_logo.jpg

Gezonde route Rosmalen
Logo_GRR_kopie.jpg
Zondag 28 oktober organiseren bijna zestig lokale gezondheids-, welzijns- en vitaliteitsondernemers de Gezonde Route Rosmalen. De ondernemers openen tussen 11.00 en 16.00 uur de deuren van hun praktijk of werkruimte. Doe vrijblijvend mee met een workshop, kijk even rond of onderga een behandeling.  Lees meer of ga meteen naar gezonderouterosmalen.nl

Actie van de gemeente: korting op een regenton
Inwoners krijgen van 22 september tot en met 24 oktober € 25,- korting op een regenton. Een regenton is een slimme manier waarmee je eenvoudig schoon regenwater opvangt. Je gebruikt het in je tuin. Daarmee bespaar je eenvoudig kostbaar drinkwater. Bovendien maak je er je tuin klimaatbestendig mee.
Print de bon uit, vul hem in en krijg direct de korting op een regenton bij de genoemde bedrijven.
Lees meer over slimme maatregelen tegen wateroverlast
tip-regenton-700x520_1.jpg

©2015 Wijkraad Molenhoek Rosmalen
www.wijkmolenhoek.nl - Facebook - info@wijkmolenhoek.nl